SPORTSHOWROOM
  Nike Air Max 2090

  Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (Nike)

  • Lijn

  • Collectie (Air Max 2090)

  • Technologie

  • Editie

  • Sport

  • Maat

  • Kleur

  Nike Air Max 2090

  Nike Air Max 2090

  171 artikelen

  Het verleden, het heden en de toekomst van de Air Max in één schoen.

  Air Max 2090

  Nike's inaugurele Air Max Day werd gehouden op 26 maart 2014, om de 27e verjaardag van de Air Max 1 te vieren. Zes jaar later, in 2020, stond het evenement in het teken van het eren van 30 jaar Air Max 90. En dus werd een gloednieuw silhouet uitgebracht naar het beeld van die iconische schoen. Voer de Nike Air Max 2090 in.

  Dylan Raasch, die de Senior Creative Director van de Air Max was, meent dat dit model het verhaal onthult van hoe Nike's trainers zich hebben ontwikkeld in de 30 jaar tussen de AM90 en de AM2090. In feite keken de ontwerpers achter de 2090 naar deze evolutie en bedachten ze waar het de lijn in de toekomst zou brengen. Dit werd de inspiratie voor de toekomstgerichte sneaker.

  Van het origineel heeft hij de hielcassette, het grote spatbord en de combinatie van een foam tussenzool met een Air unit in de hiel overgenomen. Deze elementen zijn echter licht gewijzigd - de hiel heeft ribbels die eruit komen in plaats van inspringende groeven, en de zak met Air is twee keer zo groot als het origineel. De grove cassette rond deze zak is ook overgenomen van de AM90, deze keer rond de hiel, met een gladde voorste helft en ribbels aan de achterkant. Hoewel deze aspecten de Air Max 2090 het sportieve erfgoed en de dempingstechnologie van een hardloper geven, maken de nieuwere elementen hem ook tot een geweldig mode-item.

  Het vernieuwde Air logo en het bovenwerk van doorschijnend textiel weerspiegelen een meer eigentijdse, verfijnde esthetiek, terwijl ze nog steeds verwijzen naar het concept van de eerste Air Max: de technologie zichtbaar maken. Deze benadering komt ook tot uiting in de manier waarop de materiaalkeuze het structurele belang ervan communiceert: je kunt letterlijk door de lichtere delen heen kijken naar de ondoorzichtige structurele componenten daarachter. Deze combinatie heeft geleid tot een lichtgewicht sneaker met snelheid en comfort als kern, die ook wordt ondersteund door solide duurzaamheid. Onder de voet heeft de Nike Air Max 2090 een nieuwe performance buitenzool die nog steeds profielafbakeningen bevat zoals op eerdere wafelgrip ontwerpen naast flexibele groeven die doen denken aan het origineel. Zelfs bij het vooruitgaan blijft de 2090 verwijzen naar het verleden.

  Raasch ziet de Air Max 2090 niet als schoeisel of mode, maar meer als een vorm van vervoer. Hij gelooft dat schoenen in een andere richting gaan evolueren om volkomen anders te worden dan wat we nu gewend zijn. Deze inspiratie is te zien in het synthetisch leren spatbord, dat de aerodynamische contouren van een elektrische auto oproept. Ook de chique, minimalistische gladde witte nylon ripstop en mesh lijken de vorm aan te nemen van een futuristisch autochassis. Zelfs de drie met precisie gemaakte gaten op de Air unit van de Air Max 2090 en het heldere kleurenpalet kunnen gezien worden als een hint naar een toekomst waarin elektrisch vervoer de norm is.

  De Nike Air Max 2090 brengt geschiedenis, het heden en de toekomst samen om de volgende generatie Air Max te smeden. Deze lijn is al lang gebaseerd op innovatie, en de 2090 is daar een krachtige uitdrukking van. Het is een slanke, moderne sneaker die tegelijkertijd retro en geavanceerd aanvoelt, verwijzend naar schoenen die eerder zijn gegaan en tegelijkertijd voorspellend voor die welke nog moeten komen.

  Rank de Nike Air Max 2090
  (12)

  SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

  Doorgaan

  Kies je land

  Europa

  Amerika

  Azië en Oceanië

  Afrika

  Midden-Oosten