SPORTSHOWROOM
  Nike Air Max 270

  Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (Nike)

  • Lijn

  • Collectie (Air Max 270)

  • Model

  • Maat

  • Kleur

  • Technologie

  • Materiaal

  • Editie

  • Sport

  Nike Air Max 270

  Nike Air Max 270

  718 artikelen

  Nike's eerste volledig op lifestyle gerichte Air Max.

  Air Max 270

  Vanaf het begin in 1987 waren er in de Air Max lijn van Nike sneakers die baanbrekende sportieve innovatie combineerden met nieuwe, boeiende looks. Hoewel ze vaak als lifestyle-schoenen werden gedragen, was er geen enkele speciaal voor dit doel ontworpen. Dat is tot 2018, toen het merk de Nike Air Max 270 lanceerde - de allereerste lifestyle-specifieke Air Max.

  De Air Max 270 is geïnspireerd op twee ontwerpen uit het begin van de jaren '90, de Air Max 180 en de Air Max 93. Van de 180 nam hij de algemene vorm over, inclusief de verlengde tong, en van de 93 de revolutionaire huiddichte pasvorm. Maar, zoals Dylaan Raasch, de Senior Creative Director van Nike, aangaf, was het geen simpele hybride van deze twee eerdere sneakers, maar een geheel nieuwe schoen met zijn eigen unieke kenmerken.

  Terwijl het prototype 273 heette, het resultaat van het optellen van 180 en 93 bij elkaar, was dit tegen de tijd van de release veranderd in 270 - een eerdere Nike bijnaam voor de Air Max 93 - om de 270-graden overspanning van de Air Max unit in de hiel weer te geven. Dit speciaal ontworpen noppenkussen was anders dan alles wat je op eerdere Air Max modellen zag, en bedroeg maar liefst 32 mm. Ten tijde van de lancering was het de hoogste en meest volumineuze in productie, en de extreme hoogte maakte een aanzienlijke volumeverplaatsing door het luchtkussen mogelijk voor een zachte, veerkrachtige stap. Gecombineerd met een middenzool van schuimrubber met dubbele dichtheid voor de voorvoet bood deze innovatieve nieuwe Air-pocket superieur comfort voor dagelijks gebruik, wat Nike's ambitie bewees om een volledig comfortabele lifestyle sneaker te ontwerpen.

  Deze solide basis vormde de basis, maar de schoen had nog verschillende andere gunstige ontwerpelementen. Het bovenwerk was geconstrueerd voor flexibiliteit en ademend vermogen door het gebruik van verschillende mesh panelen in verschillende hoeken, met perforaties van verschillende grootte verspreid over het oppervlak. Plastic beschermers versterkten ook de buitenkant en gaven de Air Max 270 een zekere stijl, vooral met de excentrieke Hot Punch toon van de releasekleurstelling. Net als bij sommige eerdere ontwerpen heeft Nike de positie van de swooshes veranderd, met kleine aan weerszijden van de middenvoet en een kleine aan de zijkant van de voorvoet. Deze passen goed bij de historische merkelementen, die geïnspireerd zijn op de Air Max 180, om een stijlvolle schoen te maken. Met zo'n hoog niveau van ontwerp en comfort is het misschien geen verrassing dat basketballegende Kevin Durant ze droeg. Nike gaf hem een op maat gemaakt paar, gebouwd om te passen op zijn grote maat 18 voeten, die hij in 2017 kon zien dragen, maanden voor de officiële release van de sneaker, waardoor de AM270 wat pre-release hype kreeg.

  Het ontwerp van de Nike Air Max 270 was gebaseerd op de filosofie dat als je comfortabel bent, dan ben je ontspannen, zelfverzekerd en op je gemak met je omgeving; daarom ben je klaar om elke uitdaging aan te gaan. Dit alles creëerde een authentiek moderne sneaker en zorgde voor het ongelooflijke succes van Nike's eerste lifestyle Air Max.

  Rank de Nike Air Max 270
  (55)

  SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

  Doorgaan

  Kies je land

  Europa

  Amerika

  Azië en Oceanië

  Afrika

  Midden-Oosten