SPORTSHOWROOM

Jordan 4 Retro

"Military Black"

DH6927-111

Jordan 4 Retro DH6927-111 01
Jordan 4 Retro DH6927-111 02
Jordan 4 Retro DH6927-111 03
Jordan 4 Retro DH6927-111 04

Ga naar

  • Nike

Deze Jordan 4 Retro sneaker heeft de bijnaam Military Black gekregen, wat duidt op de connectie met een fan-favoriete release uit de late jaren '80. Deze nieuwe versie heeft een vergelijkbare kleur en ziet er verfijnd uit. Deze nieuwe versie heeft een soortgelijke kleurstelling en een verfijnde look die doet denken aan zijn tegenhanger, maar met krachtige zwarte accenten onderscheidt hij zich. Sommige van deze accenten zijn te vinden op de visgraat buitenzool, die een Neutral Grey hiel heeft, wit in de voorste helft en twee zwarte delen, één onder de voorvoet en één in het midden. In het midden van dit laatste stuk zit een witte Jumpman en een Neutraal Grijze teenrol met lijnen van sterren maakt de gripvaste basis van de schoen compleet.

Naast deze tractie zorgt een dempende witte tussenzool met Nike Air voor comfort. Deze is zichtbaar door een venster in de hiel, waarboven een zwart spatbord zit dat bescherming biedt aan het gladde witte leer van het bovenwerk. Neutraal grijs suède omsluit de teen en loopt door tot aan de middenvoet, waar de witte tussenzool omhoog buigt en het zwarte spatbord aan de zijkant scheidt. Witte gerasterde delen zitten over zwart materiaal in het midden en over de bovenkant van de voet net achter de teen, terwijl zwarte TPU veterkooien aan de onderkant en bovenkant van de witte eyestay de veters op hun plaats houden. De bovenste kooien zijn verbonden met stukken Neutral Grey plastic die op hun beurt uit het leren paneel op de flanken komen, wat de schoen een enorme structurele ondersteuning geeft.

Bovenop de voet zit een gewatteerde witte tong met een vierkante patch erin genaaid. Deze is ook wit, zodat het silhouet van de zwarte Jumpman er vanaf lijkt te springen. Aan de achterkant van de schoen buigen de leren panelen die vanaf de flanken naar beneden reiken naar ruimte voor een opvallende zwarte tab die het grootste deel van de hiel bedekt. Het bovenste gedeelte lijkt op de TPU veterkooien, maar dan met vierkantjes in reliëf in plaats van gaten, en in het midden bevindt zich nog een witte Jumpman. Dezelfde esthetiek is gecreëerd op de binnenzool, waarvan het zwarte oppervlak het beroemde logo van Jordan Brand nog een keer in het wit laat zien, waardoor de sneaker wordt afgerond met een overtuigend tonaal contrast.

  • Geslacht Heren
  • Merk Jordan
  • Collectie 4
  • Stijlcode DH6927-111

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Azië en Oceanië

Afrika

Midden-Oosten