SPORTSHOWROOM

Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (Yeezy)

  • Collectie (380)

380

De Yeezy 380 werd oorspronkelijk ontwikkeld als de 3e versie van de Yeezy 350, wat niet verrassend is als je de twee ontwerpen naast elkaar bekijkt. Ze delen hetzelfde lichtgewicht, poreuze Primeknit bovenwerk, dikke maar minimale veters, doorschijnende streep, low-top vorm, uitgeholde rubberen buitenzool, ingesprongen adidas logo, reflecterende 3M details en natuurlijk de kussenachtige Boost tussenzool.

Toch heeft de Yeezy Boost 380 zijn eigen weg gebaand, met updates op een aantal belangrijke gebieden. Ten eerste hebben ze een gelaagde print die lijkt op camo, waardoor een 3D topografisch ontwerp ontstaat. Dan is er de doorschijnende rubberen zool, de overdreven perforaties, de hoge, nauwsluitende kraag en tot slot de volumineuze middenzoolhak die aan de achterkant omhoog helt. Op de 380 geeft deze schuine hak samen met het meer hoekige ontwerp en de rand van de enkel de schoen een cleane look.

In november 2019 werd de schoen uitgebracht via een LA pop-up store en Kanye's eigen website, Yeezy Supply, waardoor de distributiekanalen beperkt waren en de vraag enorm. De schoen verscheen voor het eerst in een kleurstelling van Cementgrijs en Crème genaamd de "Alien", een naam die sommige fans deed suggereren dat het een verwijzing zou kunnen zijn naar Kanye's onuitgebrachte nummer ft. Kid Cudi, Yung Thug en Migos. De doorschijnende groene tussenzool was zowel spookachtig als zijn tijd ver vooruit. Wat betreft het bovenwerk, wat twee scheuren aan de laterale en mediale zijden lijken te zijn, zitten er bubbelachtige perforaties in, waardoor de schoen licht is en uitstekend ademt.

Deze kleurstelling ziet er bijzonder gedurfd uit, maar het oorspronkelijke ontwerp van de 380 was op zichzelf al gedurfd. Hoewel hij veel te danken had aan de 350, is het duidelijk dat hij het Yeezy-merk op zijn eigen unieke reis zette en misschien wel de basis legde voor nog veel meer innovatieve sneakerreleases in de toekomst. De imposante hoogte van de hoekige Boost, de buitenaardse kleurstellingen en de doelgerichte scheuren maken de Yeezy 380 echt een frisse sneaker om vast te houden, naar te kijken en te dragen.

Rank de Yeezy 380
(5)

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Azië en Oceanië

Afrika

Midden-Oosten