SPORTSHOWROOM

Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (Yeezy)

  • Collectie (500)

500

De Yeezy 500 week sterk af van de vorige Yeezy-ontwerpen van Kanye West. Op technologisch vlak werden de baanbrekende moderne innovaties van Boost en Primeknit ingeruild voor functies die voor het eerst werden gebruikt in de mooie dagen van de jaren '90. Dit maakte op zijn beurt een esthetische weg vrij van de eenvoud van de Yeezy 350 en in de richting van een meer maximaal ontwerp. Dit maakte op zijn beurt een esthetische weg vrij van de eenvoud van de Yeezy 350 naar een meer maximalistische, retro schoen.

Na de schoen een aantal maanden lang op verschillende evenementen te hebben getoond, bracht West hem uiteindelijk uit in 2018, precies op het moment dat de populariteit van grove sneakerontwerpen op zijn hoogtepunt was.

De retro-look van de Yeezy 500 komt van de jaren 90-technologie die erin zit, terwijl meer technische elementen zoals schokabsorptie en energieteruggave worden afgehandeld door de adiPRENE+ demping. Het bolvormige uiterlijk van de tussenzool komt echter van de "Feet You Wear" technologie in de buitenzool, die voor het eerst te zien was in 1999 toen het verscheen op de KB8 III, de signature trainer van Kobe Bryant. Frampton Ellis ontwierp deze buitenzolen met het idee dat het nabootsen van de natuurlijke contouren van de menselijke voet zou zorgen voor een betere laterale stabiliteit en daardoor blessures zou beperken.

Langs de omtrek van de tussenzool loopt een rubberen strip om het bovenwerk te beschermen, waarvan het ontwerp is gebaseerd op de stijl van een militaire laars. Natuurlijke, slijtvaste materialen zoals suède en leer worden gecombineerd met zeer poreus mesh in het middengedeelte en op de tong. Dit helpt om een schoen te smeden met een hoge mate van stijfheid en sterkte met een lichtgewicht, wendbaar gevoel. Reflectie is een andere belangrijke 90s esthetische nuance op de 500. Het wordt weergegeven door de dikke ringen die de schoen omsluiten. Het is te zien aan de dikke ringen rond de veterogen.

De originele Blush-kleurstelling van april 2018 in beige, bruin en gebroken wit kreeg de liefkozende bijnaam Desert Rat vanwege de gewelfde tussenzool, terwijl het zandkleurige militaire bovenwerk ervoor zorgt dat de schoen zich bijzonder goed thuis voelt in droge woestijnomgevingen. Deze kleur is tot op de dag van vandaag een gewaardeerd verzamelobject onder Yeezy-fans.

Toen de 500 op de markt kwam, wilde het laten zien dat Yeezy een spannend, innovatief merk was dat risico's nam. Door deze gewelfde, grove esthetiek te gebruiken met behulp van late jaren 90-technologie, kon Kanye West niet meer on trend zijn met de release van de Yeezy 500 in 2018 en zijn nalatenschap als topontwerper verder verstevigen.

Rank de Yeezy 500
(0)

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Azië en Oceanië

Afrika

Midden-Oosten