SPORTSHOWROOM

Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (Nike)

  • Collectie (Air Force 1)

  • Model (Type)

  • Stijl

Air Force 1 Type

De Nike Air Force 1 Type maakt deel uit van de N. 354 serie - een collectie modellen die gemaakt zijn om Nike's vermogen om te innoveren te weerspiegelen door het verleden en heden van het merk te eren. Het is een Low sneaker met de bekende rubberen buitenzool van de AF1, met zijn concentrische cirkelvormige grip, en een Air middenzool. Naast deze klassieke kenmerken is de schoen bezaaid met meeslepende onderscheidende details.

Een groot geruit paneel loopt helemaal rond de voorkant van de voet en overbrugt de middenzool en de teen van het bovenwerk. Bij sneakers zoals de Nike Air Force 1 Type 2 Triple White komt de tint van dit gedeelte overeen met die van het bovenwerk, terwijl de Grey Fog onder andere variatie introduceert doordat het toegevoegde voorvoetpaneel grijs is en het bovenwerk wit. Achterwaarts langs de schoen zijn de middenvoet en de achterste segmenten aan elke kant anders. De laterale middenvoet is een massief deel met N. 354 tekst in een handgeschreven lettertype dat zwart is op versies met een wit bovenwerk, zoals de Sail Gum, en wit op de meeste versies met een zwart bovenwerk, zoals de Black Royal. Er is hier geen swoosh, maar een strook materiaal zit boven deze tekst en hecht zich direct aan de eyestay, waardoor het stiksel dat langs de rest van het kenmerk loopt, wordt onderbroken. Het kwartpaneel is ook stevig, maar aan de andere kant van de hielstrook wordt alles transparant langs de mediale flank van de schoen. Een doorschijnende swoosh is bedekt met een band van materiaal die de midden- en achterkant scheidt, terwijl het stiksel eronder zichtbaar is. Een gezwollen rechthoek met ronde randen breidt zich ook uit aan de mediale zijde, net onder de oogschelp, voor een merkwaardig designaspect.

Een van de meest opvallende onderdelen van de Air Force 1 Type is de band die om de hiel zit. Deze rekbare band komt uit een versterkte gleuf aan de mediale zijde en is bevestigd met klittenband en kan worden aangepast aan de voeten van de drager. Het binnenwerk is te zien door de transparante delen van de sneaker - vier flywire-kabels zijn zichtbaar vanaf het uiteinde van de band tot aan de middenvoet, waar ze in de schoen zakken en over de voet wikkelen, net onder de veters. Aan deze draden trekt het hielriempje voor een goede pasvorm.

De pluche tong van de AF1 Type heeft ook een karakteristiek uiterlijk. Hij is bezaaid met ronde inkepingen, elk met een kleine perforatie in het midden voor uitstekend ademend vermogen. De tong is ook verkrijgbaar in een reeks opvallende kleuren, afhankelijk van het ontwerp; de tong van de Summit White kleurstelling is bijvoorbeeld een rijke blauwe tint. Aan de achterkant heeft het stevige hielstuk geen zichtbare stiksels langs de onderkant, zodat er ruimte is voor het hielriempje. Hier is ook het originele merk van het Air Force 1 Type te zien - een dunne swoosh met een gespleten uiteinde dat eruitziet alsof het erop getekend is. Het verschijnt weer op het uiteinde van de hielband, terwijl een laatste kleine swoosh in de bovenste hoek van de tong is gedrukt. Hoewel dit laatste logo subtiel afsteekt tegen het oppervlak erachter, hebben de logo's op de andere delen van de sneaker normaal gesproken een kleurrijke tint, zoals het levendige oranje van de swooshs op de Hyper Crimson editie.

Binnenin de Nike Air Force 1 Type legt de binnenzool de inspiratie achter de ontwikkeling uit. In hoofdletters staat er "Het 'AF1-Type' ontwerp is gebaseerd op een prototype Nike Air Mowabb uit 2001", voordat het eindigt in een andere geschetste swoosh. Dit afsluitende detail vat de essentie van het N. 354 project samen en bewijst dat het model een waar eerbetoon is aan de experimentele ontwerpfilosofie van Nike.

Rank de Nike Air Force 1 Type
(0)

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Azië en Oceanië

Afrika

Midden-Oosten