SPORTSHOWROOM

  Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (Nike)

  • Collectie (Air Force 1)

  • Model (Fontanka)

  • Technologie

  • Sport

  • Maat

  • Kleur

  • Prijs

  Nike Air Force 1 Fontanka

  35 artikelen

  Een rave-geïnspireerd model met een tegendraads uiterlijk.

  Air Force 1 Fontanka

  Geïnspireerd op de Europese rave-cultuur, de Nike Air Force 1 Fontanka is een welkome toevoeging aan de AF1 collectie. De onderkant is grof, met een iets hogere middenzool die de bovenzool eerder ontmoet in een rechte lijn dan in een golvende lijn omdat deze zich om de schoen heen vouwt. De groef over de top van de middenzool heeft geen stiksels en de hiel bevat een stuk react foam die comfort en energie-teruggave garanderen. Een rechthoekig stuk met verticale lijnen in reliëf siert het stuk tussen de voor en middenvoet wat zorgt voor een subtiel effect dat doorgetrokken word op de zool er onder. De inkepingen op de rand rond de onderzool zijn dicht bij elkaar gezet om deze lijn door te trekken.

  Aan de onderkant is de zool door midden gesplitst, waarbij een kant naar voren verschuift om een duidelijke scheiding tussen de twee helften aan te geven. Dit betekend dat een deel van de buitenzool, welke licht omhoog krult aan de achterkant in plaats van recht blijft, licht uitsteekt achter de middenzool.

  Aan de bovenkant zijn verschillende aantrekkelijke ontwerpelementen te zien die typerend zijn voor de Air Force 1 Fontanka. Een daarvan is de selectie echt en synthetisch leer in ongebruikelijke vormen. Daarnaast heeft de schoen klassieke panelen op de voorvoet, middenvoet en hiel. De veterpanden hebben een extra laag die begint bij het tweede oogje en die daarna doorgetrokken wordt tot voorbij het bovenste oogje en op het hoogste punt eindigd in een uitstekende rand. Een klein stukje materiaal steekt uit tussen het bovenste en onderste oogje rond het midden van de veters, lijkend op een verlenging van de swoosh, welke bijna aangeraakt word.

  De gebogen swoosh zelf komt met een tweede laag die loopt vanaf de onderste helft en schiet omhoog door het midden. Deze laag voegt textuur toe door het gebruik van verschillende materialen zoals suède of synthetisch leer. De tong is ook verdubbeld en bevat drie Nike swooshes. Deze manier van merkplaatsing is specifiek gegeven aan de AF1 Fontanka. Het hiel paneel is verdeeld in drie onderdelen. Het middelste paneel is het grootste en word geflankeerd door twee smallere zijpanelen, soms in andere kleuren of materialen.

  Dynamische zigzag stiksels verbinden deze verschillende panelen en onthullen een ander onderdeel dat de stijl van dit model verbeterd: ingewikkelde stiksels in ongebruikelijke patronen sieren de bovenkant van de schoen. Twee rijen stiksels omranden de omtrek van de teen, waar deze elkaar kruisen voordat ze van elkaar verwijderd raken van de veterpanden naar de ruimte eronder en weer terug. Extra draad is gewoven over de middenvoet en het midden van de swoosh. Als laatste zijn de gaatjes op de teen gearrangeerd in een ongebruikelijk patroon wat een eigenaardige uitstraling geeft die de bijzondere Air Force 1 Fontanka samenvat.

  Rank de Nike Air Force 1 Fontanka
  (0)

  SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

  Doorgaan

  Kies je land

  Europa

  Amerika

  Azië en Oceanië

  Afrika

  Midden-Oosten