SPORTSHOWROOM

Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (Nike)

  • Collectie (Air Force 1)

  • Model (Fontanka)

  • Stijl

Air Force 1 Fontanka

Geïnspireerd door de Europese rave cultuur is de Nike Air Force 1 Fontanka een welkome aanvulling op de AF1 collectie. De schoen is speciaal ontworpen voor vrouwen en de onderste helft is vrij stevig, met een licht verhoogde tussenzool die een platte rand heeft en een diepe inkeping waar hij het bovenwerk raakt, waardoor hij er duidelijker uitziet. De groef langs de bovenkant van de tussenzool heeft geen stiksels en de hiel bevat een baksteen van zacht React Foam, dat comfort en energieteruggave biedt. Soms, zoals bij de Triple White, heeft dit schuimblok dezelfde tint als de tussenzool, maar bij versies zoals de Phantom is het anders. In feite heeft deze kleurvariant twee vormen: bij de ene is het React-schuim rood en de zool wit, terwijl bij de andere het schuim grijs is en de tussenzool beige. Een rechthoekig deel met ingesprongen diagonale lijnen siert het gebied tussen midden- en voorvoet en creëert een subtiel effect. Hoewel de meeste ontwerpen een middenzool in één enkele tint hebben, zijn er een paar geselecteerde modellen die de schaduw door deze lijnen laten variëren. Een opvallend voorbeeld hiervan zijn de felgroene strepen op de Have A Good Game colourway. Op alle Fontana's komen deze lijnen overeen met de constructie van de buitenzool eronder, waar de nokjes rond de rand dichter bij elkaar zijn geplaatst om het effect voort te zetten. Aan de onderkant is de zool door midden gesplitst, waarbij één kant iets naar voren is verschoven om een duidelijke scheiding tussen de twee helften aan te brengen. Dit betekent dat een deel van de buitenzool, die aan de achterkant omhoog buigt in plaats van recht te blijven, voorbij de tussenzool steekt.

Bovenaan zijn er ook een aantal overtuigende ontwerpelementen die de Air Force 1 Fontanka definiëren, waaronder de ongewoon gevormde delen van echt en synthetisch leer. Naast de klassieke panelen op de voorvoet, middenvoet en hiel heeft de eyestay een extra laag die begint bij het tweede oogje van het hoofdoog. Het loopt door tot voorbij het bovenste oogje en eindigt in een gevleugelde rand. Een klein stukje materiaal steekt uit tussen deze twee lagen rond het midden van de veters en lijkt bijna een verlengstuk van de swoosh, die het bijna raakt. Bij sneakers zoals de Archeo Pink zijn de drie delen van de eyestay allemaal van dezelfde kleur - hier een aantrekkelijk rozig roze - terwijl andere, zoals de Flowers colourway, met een klein geel stukje ingeklemd tussen een witte bovenlaag en een bloemig onderpaneel, verschillende kleuren gebruiken.

Elke swoosh aan de zijkant heeft een tweede laag die over de onderste helft loopt en het midden van het logo doorsnijdt. Sneakers zoals de Sesame hebben dezelfde kleur en hetzelfde materiaal op beide delen van de swoosh, terwijl anderen variaties in kleur en textuur toevoegen door het gebruik van alternatieve materialen zoals suède en synthetisch leer in verschillende tinten. De Rattan versie heeft bijvoorbeeld oranje suède op het hoofdgedeelte van de swoosh en bruin leer op het toegevoegde gedeelte.

De tong is ook verdubbeld en bevat drie Nike swooshes - een merknaam speciaal voor de AF1 Fontanka. Het meest gebruikte kleurenschema op dit trio logo's is rood aan de linkerkant, gevolgd door blauw in het midden en dan groen aan de rechterkant als je de schoen van voren bekijkt. Deze formatie is te zien op sneakers zoals de Pearl White en de University Blue colourway, die blauw is van hiel tot teen en van boven naar beneden. De meerkleurige Doernbecher is daarentegen een van de ontwerpen met een andere formatie - blauw, wit en rood in dit geval. Het hielpaneel is verdeeld in drie segmenten, een groter segment in het midden geflankeerd door twee smallere segmenten, soms in een andere kleur of materiaal, zoals bij de Tortoise Shell, waarvan het hielpaneel zwart getrommeld leer heeft aan de zijkanten en glanzend schildpadleer in het midden.

Dynamische zigzagstiksels verbinden deze verschillende delen en onthullen een ander kenmerk dat de stijl van dit model verbetert: ingewikkelde stiksels in afwijkende patronen door het hele bovenwerk. Twee rijen steken omzomen de omtrek van de toebox voordat ze elkaar kruisen en van de overlay naar het gedeelte eronder lopen en dan weer terug. Er is ook extra draad geweven in de middenvoet en over het midden van de swoosh. Tot slot zijn de teenperforaties op dit damesmodel gerangschikt in een willekeurig patroon, waardoor een eigenzinnige esthetiek ontstaat die de eigenzinnige Nike Air Force 1 Fontanka samenvat.

Rank de Nike Air Force 1 Fontanka
(0)

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Azië en Oceanië

Afrika

Midden-Oosten