SPORTSHOWROOM

  Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (Nike)

  • Collectie (Air Force 1)

  • Model (PLT.AF.ORM)

  • Technologie

  • Stijl

  • Sport

  • Maat

  • Kleur

  • Prijs

  Nike Air Force 1 PLT.AF.ORM

  15 artikelen

  Een elegant gevormde sneaker met een versterkte tussenzool.

  Air Force 1 PLT.AF.ORM

  De Nike Air Force 1 PLT.AF.ORM is gemaakt met een nieuwe leestvorm die taps toeloopt naar de teen, waardoor hij beter aansluit. Het meest opvallende kenmerk is de versterkte tussenzool die bij de hiel oploopt in twee op elkaar gestapelde lagen, die nog meer demping bieden voor meer zachtheid en comfort. Ertussen ligt een diepe groef met grote Air letters in reliëf, terwijl de buitenzool met loopvlakpatronen in verschillende maten voor klassieke AF1 tractie zorgt. De naad van stiksels rond de tussenzool bedekt alleen het teenuiteinde van dit ontwerp, want de verlengde tussenzool omvat waar de rest normaal gesproken door de rest van de voet zou lopen.

  Op het bovenwerk van de Air Force 1 PLT.AF.ORM is de plaatsing van de stiksels en de verschillende leren overlays gewijzigd, waarbij het mediale middenvoetpaneel op dezelfde hoogte is geplaatst als het ruggedeelte en daarmee verbonden is via zigzagstiksels. Ondertussen loopt het laterale middenvoetpaneel helemaal door langs de bovenkant van de swoosh tot aan het hiellipje, waardoor het kwartier horizontaal in tweeën wordt gedeeld. Een paar brede steken bevestigen de oogbuis aan het achtervoetsegment, dat rust tegen een extra middenvoet overlay die zelf onder de oogbuis erboven glijdt.

  Aan de laterale kant is de lange, slanke swoosh naar voren verplaatst, beginnend net achter de teendoos, voordat hij onder de lijn van de tussenzool duikt en eindigt bij de hielpartij. De mediale swoosh begint daarentegen verder naar achteren, rond de middenvoet, waar hij verdwijnt onder het leren voorvoetpaneel en het hiellipje aan de achterkant. Zorgvuldige stiksels geven aan waar hij onder deze lagen zou doorlopen, terwijl de verlengde punt aan het korte eind van beide swooshs onder de golvende rand van de eyestay doorloopt, maar het stiksel dat ze op hun plaats houdt, behoudt de klassieke vorm van het logo.

  Naast deze openlijke veranderingen heeft de Air Force 1 PLT.AF.ORM een aantal creatieve details. Ten eerste is er een keurige rij stiksels op een paar millimeter van de onderkant van het hiellipje, die een klein flapje leer laat uitsteken. Elders siert een stijlvolle dubrae de onderkant van de veters. Het draagt een eenvoudige, elegante rechthoekige compositie over het gladde metalen oppervlak, met een kleine swoosh in de bovenhoek. Daaronder is "AF1" gestikt in de voorkant van de oogkast. Dit is kenmerkend voor een selectie van karakteristieke merkelementen die de AF1 PLT.AF.ORM bedekken. "Nike Air" is geborduurd op het hiellipje en de tong, terwijl de binnenzool de releasedatum van de originele Air Force 1 eert door keurige tekst die "AF1.EST.1982" luidt. Tenslotte bevat de neus een reeks kleine perforaties in een piramidepatroon dat naar de teen wijst, als afsluiting van een sneaker vol interessante details.

  Rank de Nike Air Force 1 PLT.AF.ORM
  (0)

  SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

  Doorgaan

  Kies je land

  Europa

  Amerika

  Azië en Oceanië

  Afrika

  Midden-Oosten