SPORTSHOWROOM

  Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (Nike)

  • Collectie (Air Force 1)

  • Model (Sculpt)

  • Stijl

  Air Force 1 Sculpt

  De Nike Air Force 1 Sculpt is een damessneaker in de High stijl van de originele AF1, maar met een paar opvallende wijzigingen. Hij heeft een buitenzoolprofiel met concentrische cirkels en perforaties in de toebox naast een aantal unieke ontwerpdetails. Een daarvan is de naad van de middenzool, die door het ontbreken van stiksels een strakke uitstraling heeft. Daarentegen zijn er een aantal intrigerende stikselelementen op het bovenwerk, zoals de extra rechthoekige draad die in de eyestay net onder de veterdubrae is geweven. Op schoenen zoals de Gym Red colourway, met zijn levendige rode Nike logo's, bevat deze dubrae een simpele swoosh. Ondertussen hebben edities zoals de Ocean Cube met blauw leer een ander merk - hier is de tekst "From 1982" in het metaal geëtst. Het spatbord van de voorvoet bevat ook een dubbele lijn van breed stiksel met een gesloten uiteinde dat net voor de oogbuis stopt en een lichte inkeping vanaf de rand van het paneel.

  Bij de Air Force 1 Sculpt zit het middenvoetpaneel op dezelfde hoogte als het kwartsegment, met verborgen stiksels die de twee verbinden tot een dunne naad die zorgt voor een subtielere overgang. De verzonken swoosh doorsnijdt beide delen en is normaal gesproken anders gekleurd dan de rest van het bovenwerk, behalve bij versies zoals de Sail Sculpt, die deze gebroken witte tint over bijna de hele schoen laat zien. De swooshes lopen terug langs de flanken en eindigen bij de hielpatch. Dit element heeft een gebeeldhouwde, gebogen rand met een dubbele gestikte lijn en is gemaakt van een luxe materiaal zoals suède of getrommeld leer, afhankelijk van het specifieke ontwerp. De zijkanten zijn niet bevestigd aan het bovenwerk, waardoor er een ruimte overblijft waar normaal gesproken het enkelbandje zou moeten komen - de AF1 Sculpt wordt geleverd zonder enkelbandje zodat je hem makkelijker aan en uit kunt trekken. Een laatste stukje beeldhouwwerk vindt plaats rond de kraag, waar de enkel iets wordt verkleind naar de hiel toe.

  Een ander aspect van de Nike Air Force 1 Sculpt is de beperkte branding. Noch het tonglipje, dat via twee rijen steken met de tong is verbonden, noch het hielpaneel bevatten enige branding - een onverwacht gezicht in een moderne Nike sneaker. Sommige edities hebben echter wel bepaalde details op deze delen, bijvoorbeeld de We'll Take It From Here colourway, waarbij dynamische frequentielijnen in het hielstuk zijn genaaid. De binnenzool is ook effen, zonder merktekst, hoewel er wel Air-letters op de tussenzool staan en het merk op de buitenzool blijft staan. Deze twee componenten vormen de vertrouwde zool van de Air Force 1 Sculpt en bieden de mogelijkheid om wat tonale variatie aan de schoen toe te voegen. Hoewel sommige modellen slechts één tint over de hele zool hebben, bevatten ontwerpen zoals de Sand Drift twee kleuren voor een aantrekkelijk kleurblokkerend effect. Tot slot is de groef rond de bovenkant van de middenzool vrij van stiksels, wat de ingetogen look van dit gestroomlijnde model compleet maakt.

  Rank de Nike Air Force 1 Sculpt
  (0)

  SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

  Doorgaan

  Kies je land

  Europa

  Amerika

  Azië en Oceanië

  Afrika

  Midden-Oosten