SPORTSHOWROOM

Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (Nike)

  • Collectie (Air Force 1)

  • Model (Luxe)

  • Stijl

Air Force 1 Luxe

De Nike Air Force 1 Luxe is een Low sneaker gemaakt voor mannen. Hij is gebouwd op een volumineuze zool en ziet eruit als een stevige laars. De concentrische cirkels die typerend zijn voor de Air Force 1 zijn veranderd in een ruitvorm, terwijl de griplijnen geribbelde zigzaglijnen zijn in een hoekig ontwerp. De lamellen langs de zijkant van de buitenzool zijn niet uniform - elke vierde is verzonken - wat leidt tot een ongelijkmatige omtrek die past bij het uiterlijk van het profiel eronder.

De tussenzool heeft een dubbellaags profiel dat bestaat uit een breder deel aan de onderkant dat een smalle stap vormt rond de rand. Dit onderste deel heeft een gestructureerd oppervlak met Air-tekst in reliëf aan de zijkant in een vet, vergroot lettertype. Het bovenste deel is glad en heeft een naad voor lange steken. Bij sommige AF1 Luxe sneakers heeft de draad dezelfde kleur als de middenzool, zoals bij de Burnt Sunrise, met zijn klassieke gombruine tint. Dan zijn er versies zoals de Black Gum, waarvan het gele stiksel sterk afsteekt tegen de zwarte tussenzool. Uiteindelijk combineert de dikke, stevige tussenzool van de Air Force 1 Luxe met de buitenzool om de drager extra hoogte te geven naast een stevige, duurzame basis.

Naast klassieke overlays van hoogwaardige materialen zoals leer en suède, wordt de swoosh benadrukt door een dubbele laag. Twee paar grote stiksels verbinden deze dubbele swoosh met het laterale middenvoet paneel, met slechts een enkel paar op de mediale flank om contrast aan te brengen. Er is ook een extra gestikt deel aan de onderkant van de eyestay met een swoosh erin geborduurd. Terwijl deze twee elementen dezelfde kleur hebben op modellen zoals de Summit White, hebben schoenen zoals de Pecan of Pearl White elk een andere tint, in dit voorbeeld bruin op gebroken wit. Dit subtiele merkeffect voegt een luxueus tintje toe, net als de eyelets aan de bovenkant, die ovaal van vorm zijn, bekleed met metaal of een ander stevig materiaal en omgeven door delicaat stiksel. De toebox bevat perforaties die meestal in lijnen zijn gerangschikt die uitwaaieren naar de voorkant van de voet. Een opmerkelijke uitzondering is de verfijnde Brown Basalt, waarvan de ventilatiegaten zijn gevormd in een boeiend patroon van wervelende lijnen.

Op de tong staat Nike tekst in reliëf in hetzelfde dikke lettertype als de Air letters op de middenzool en net daaronder zit een brede, taps toelopende veterlus. Veel AF1 Luxe sneakers worden vastgemaakt met touwachtige veters met metalen aglets aan de uiteinden, terwijl slechts een paar, zoals de Providence Purple, meer traditionele platte veters hebben. Aan de achterkant van de schoen zit het bekende hielpaneel. Er is een simpele swoosh in geperst en een paar grote stiksels verbinden het met de hielstrook eronder. Op de binnenzool staat weer een subtiel merk - een swoosh met handgeschreven Nike tekst in kleine letters eroverheen gedrukt. Het is de combinatie van deze subtiele accenten en de robuuste zool die de Air Force 1 Luxe voor heren zijn unieke karakter geeft.

Rank de Nike Air Force 1 Luxe
(0)

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Azië en Oceanië

Afrika

Midden-Oosten