SPORTSHOWROOM

  Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (Nike)

  • Collectie (Air Force 1)

  • Model (Shell)

  • Technologie

  • Stijl

  • Sport

  • Kleur

  Nike Air Force 1 Shell

  7 artikelen

  Een stijlvolle laars die beschermt tegen regen en sneeuw.

  Air Force 1 Shell

  De Nike Air Force 1 Shell is een beschermende laars bedoeld voor winterwandelingen. Geïnspireerd door seizoensgebonden bovenkleding is het bovenwerk gemaakt van een synthetisch waterdicht shell-materiaal dat hem perfect maakt voor wandelen in de sneeuw. Daaronder zit een Air tussenzool en een rubberen buitenzool, met de traditionele concentrische cirkelvormige grip van de AF1, waardoor de drager tractie behoudt in gladde omstandigheden. Ondertussen verwarmt een wollige binnenzool van sherpa stof de onderkant van de voet en biedt isolatie tegen de kou.

  Net boven de tussenzool omsluit een geweven nylon spatbord de hele voet, en de uiteinden komen samen bij een naad in het midden van de voet. Op het bovenwerk zijn de verschillende segmenten van de klassieke AF1 afgebakend door stiksels, maar er zitten geen overlays tussen. Diagonale stiklijnen versieren de bovenkant van de kraag, die boven de enkels uitsteekt, en verdere strengen lopen schuin omhoog vanaf de middenvoet naar de hiel. Deze tweede lijnen stoppen als ze de uitgebreide hielstrook ontmoeten - een brede band van materiaal met extra stiksels, waaronder een zigzag door het midden geweven en een kriskras aan de onderkant genaaid doosmotief.

  Bij de verticale band in de hiel hoort een soortgelijke band die over de tong loopt. Deze heeft drie lussen bij het uiteinde waar de elastische veters doorheen kunnen. Deze veters verdwijnen in de kraag aan de bovenkant van de eyestay, zodat de Air Force 1 Shell kan worden aangetrokken met een combinatie van de trekband op de tong en de knevel die uit de hiel steekt, in plaats van met een gewone knoop. De eyestay zelf overlapt de rest van het bovenwerk en is voorzien van geborduurde ringetjes rond elk oogje. Soortgelijke geborduurde ringen omringen de vetergaten op de hiel en de tong, evenals de twee imitatie ventilatieopeningen in de middenvoet, die perforaties nabootsen maar in werkelijkheid zijn afgesloten om te voorkomen dat er water in de schoen komt. Er is ook een verdere beschermende bedekking die de laterale set oogjes verbergt en die versierd is met diagonale stiksels.

  De Air Force 1 Shell is versierd met zijn eigen speciale set merkelementen, zoals de swoosh, die op de laterale zijde is gedrukt, maar niet op de mediale. Er is ook een label met "AF1" erop dat achter de laterale rand van de oogschelp tevoorschijn komt, en op de mediale flank zit een unieke patch die met zigzagsteken op iets meer dan enkelhoogte is bevestigd. Het bevat drie sets tekst die het verhaal van de AF1 vertellen. De eerste heeft de woorden "Nike AF1 1982", ter herinnering aan het jaar waarin de eerste in deze iconische lijn werd uitgebracht. De tweede bevat een set coördinaten: 45,4871'N, 122,8037'W, die een punt markeren bij Southwest Farmington & Hall, een kruispunt in het centrum van Beaverton nabij het hoofdkantoor van Nike. Het laatste stuk is misschien wel het meest verrassende. Er staat "94FT X 50FT" op, naast een kleine swoosh. In plaats van willekeurige afmetingen zijn dit de afmetingen van een regulier basketbalveld in de NBA, waarmee een knipoog wordt gegeven naar de sportieve wortels van de AF1. Dit kleine detail laat zien dat, ook al is de Air Force 1 Shell een winterschoen, hij toch zijn legendarische fundamenten dankt aan het oorspronkelijke ontwerp.

  Rank de Nike Air Force 1 Shell
  (0)

  SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

  Doorgaan

  Kies je land

  Europa

  Amerika

  Aziatisch-Pacifisch

  Afrika

  Midden-Oosten