SPORTSHOWROOM

  Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (Nike)

  • Collectie (Air Force 1)

  • Model (LXX)

  • Stijl

  Air Force 1 LXX

  De Nike Air Force 1 LXX is gemaakt met nauwkeurige stiksels, waardoor dit damesmodel er goed uitziet. Dit is duidelijk te zien in het bovenwerk, dat op versies zoals de Sea Glass een onconventionele swoosh heeft die horizontaal in tweeën is gedeeld op het gedeelte dat over de middenvoet ligt. De staart van de swoosh zit bovenop het achterpaneel en loopt eronder door bij de naad naast de middenvoet. Dit deel van de swoosh is niet verbonden met het bovenwerk in het midden, waardoor het meer een bandje is dan een overlay. Waar het uiteinde onder het hielpaneel komt, wordt het strakke stiksel langs de rand van het paneel langer, losser en ingedeukt.

  Aan weerszijden van het verzonken middenvoetgedeelte gaan de stiksels van de overlays voor de voor- en achtervoet slechts gedeeltelijk omhoog langs de zijkanten van de AF1 LXX. Dit maakt ruimte voor de voorste helft van de swoosh om onder het kwart segment door te gaan, terwijl een korte strook stiksels het materiaal, of het nu leer of suède is, aan de bovenkant weer aan de schoen vastmaakt. De voorkant van de swoosh wordt horizontaal in tweeën gedeeld, waarbij het onderste deel aan de onderkant wordt vastgenaaid en de punt door één enkele draad op zijn plaats wordt gehouden. Normaal gesproken hebben de twee delen die samen de voorste helft van de swoosh vormen verschillende kleuren, bijvoorbeeld op de Glacier Blue, waar het bovenste deel van het Nike logo wit is en het overlappende onderste deel een aangename hemelsblauwe tint heeft. Ze zijn vaak ook gemaakt van verschillende materialen, met versies zoals de Malt met een ruig suède naast leer, en de Vandalized met nubuck aan de bovenkant en synthetisch leer eronder. Om het uitgebreide stikwerk af te maken, lopen er dynamische zigzaglijnen over de hielstrook en langs de onderkant van de oogschelp onder de veterdubrae.

  Opvallende merkopdrukken sieren ook de Air Force 1 LXX, met op het hielpaneel een simpel "Nike" in vette hoofdletters. Op elke voet zijn de twee laterale letters volledig gedebossed, terwijl de mediale letters alleen gedebossed zijn, wat een interessant spiegelend effect oplevert. Deze reflecterende styling komt ook terug in de perforaties, die alleen de laterale helft van elke toebox bedekken en de mediale kant glad laten.

  De swooshes van de binnenzool zijn gesplitst zoals die van de buitenzool en zijn in tegengestelde richting gedrukt. De veterdubben hebben ingesprongen AF1-tekst in een rechthoekige rand en zijn verkrijgbaar in verschillende tinten, van gebroken wit op de Pink Foam colourway tot zwart op de Light Orewood Brown colourway. De patches op de dunne tong van de LXX zijn verwisseld zodat de binnenste Nike Air Force 1 belettering heeft en de buitenste informatie over het model weergeeft naast een QR-code.

  Naast deze ongebruikelijke versies zijn er ook een paar LXX sneakers geweest die, met behoud van de Low uitvoering, een meer conventioneel uiterlijk hebben door het gebruik van traditionele swooshes, een toebox met de herkenbare waaier van perforaties en reguliere merkopdrukken in reliëf op de tong en hiel. Dit zijn onder andere de Vachetta Tan, met zijn gouden veter dubraes en wasachtige binnenzool tekst, de Toasty, met zijn unieke gewatteerde bovenpanelen, en de University Blue, met stijlvolle suède swooshes op de flanken. De schoenen in het Floral Pack volgen ook deze stijl, hoewel elke schoen in de set is versierd met een aantrekkelijke bloemmotief. De Swarovski-samenwerking, die net als andere LXX-ontwerpen speciaal voor vrouwen is gemaakt, gooit het weer over een andere boeg met excentrieke TPU-platen die zijn bezaaid met retroreflecterende kristallen voor een opvallende look. De Serena Williams Design Crew heeft ook een model met de naam LXX gemaakt. Het heeft een alternatieve constructie met een bovenwerk van leer dat in het midden is verbonden met een gouden rits in plaats van veters. Hoe ingewikkeld het ontwerp ook is, deze sneakers hebben allemaal een edgy uitstraling die perfect past bij het kunstzinnige thema van de Nike Air Force 1 LXX.

  Rank de Nike Air Force 1 LXX
  (0)

  SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

  Doorgaan

  Kies je land

  Europa

  Amerika

  Azië en Oceanië

  Afrika

  Midden-Oosten