SPORTSHOWROOM

Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (Nike)

  • Collectie (Air Force 1)

  • Model (Experimental)

  • Stijl

Air Force 1 Experimental

De Nike Air Force 1 Experimental maakt deel uit van de N. 354 serie van het merk, die Nike sneakers uit het verleden en heden eert door bestaande modellen te updaten met gedurfde, innovatieve functies. De Air Force 1 Experimental is voornamelijk ontworpen voor mannen en is een low-top sneaker die dit ethos echt belichaamt door zijn onconventionele bovenwerk dat is gemaakt met behulp van een vacuüm gesealde behandeling over een schuimmateriaal dat het een geheel eigen look geeft. Het resultaat is dat er nauwelijks stiksels te zien zijn, hoewel er minimale hoeveelheden overblijven op de eyestay en de laterale rand van het hielpaneel. In plaats daarvan komen er gebogen richels uit het schuim om de scheidingslijnen tussen de overlays aan te geven en uitstulpingen aan de zijkanten. Bij sommige ontwerpen kun je zelfs lichte kuiltjes in de toebox zien op de plek waar normaal de perforaties zouden zitten.

Hoewel het lijkt alsof er een dun vel plastic bovenop de buitenkant zit, compleet met kreukels en vouwen, is het eigenlijk een deel van het zachte schuim eronder, dat er sponzig en geruwd uitziet. Sommige paren AF1 Experimentals hebben graphics in de buitenste laag, zoals de Air Force 1 tekst die herhaaldelijk op de grijze buitenkant van de Suns kleurstelling verschijnt, evenals het bruine bovenwerk en de gele tussenzool van de Archaeo Brown. Op de witte buitenkant van de Postal Ghost is dezelfde tekst meer vervaagd, terwijl het betoverende Halloween-model een reeks griezelige patronen heeft op de glow-in-the-dark buitenkant. Behalve deze sneakers hebben veel Experimentals gewoon de N. 354 projectcode op de zijkant van de swoosh, hoewel de Black Glow colourway een opvallende uitzondering is, met een grotendeels zwart bovenwerk zonder extra tekst of afbeeldingen, en het volledig witte Pure Platinum is een andere. Deze code is ook te zien op een neongeel label dat het bovenwerk en de tussenzool aan de achterkant van de schoen verbindt. Daaronder staan de woorden "Dit label is jouw garantie voor kwaliteit" en "Nike Air Force One Experimental".

Naast de standaard set veters, die zijn getipt met metalen aglets, bevat de Nike Air Force 1 Experimental een elastisch trekkoord dat kan worden gebruikt om de schoenen strakker te maken, zodat de drager de veters los kan laten als hij dat liever doet. Dit flexibele koord hangt boven de oogpijp en er zit een verstelbare knevel aan de bovenkant om het vast te maken. Aan het andere uiteinde kan een plastic clip met Nike tekst worden gebruikt om het vast te maken aan de lus onderaan de oogschelp. Onder de veters zit een brede, gezwollen tong met zichtbaar schuim langs de rand. Het Nike logo is geborduurd in de zijkant, net onder de neus, om ruimte te maken voor een handig treklipje in het midden.

Een tweede treklipje steekt uit de hiel, waaronder een paneel uit het schuimrubberen bovenwerk tevoorschijn komt. Naast het fijne stiksel dat langs de zijkant en de hiel loopt, is de schoen voorzien van het Nike Air logo dat ondersteboven is gedrukt voor een extra twist. Bij sommige ontwerpen heeft deze tekst dezelfde tint als de rest van het bovenwerk, zoals het geval is bij de Racer Pink editie, die een stralende roze tint heeft over de gehele glanzende buitenkant. De Sail-versie heeft daarentegen feloranje letters op het gebroken witte hielpaneel. Dit alles is gemaakt bovenop de typische Air middenzool en een rubberen buitenzool met het herkenbare concentrische cirkelprofiel. Het uiterlijk is echter ongeëvenaard door het plastic omhulsel dat uit het bovenwerk komt en over de hele middenzool naar beneden vouwt. Rondom de zijkanten verschijnen willekeurige vouwen - een kenmerk dat het geheel een ietwat edgy look geeft.

Net als bij andere sneakers uit de N. 354-serie staat er een intrigerende boodschap op de binnenzool van de Air Force 1 Experimental, naast een kleine, geschetste swoosh. Er staat "Het 'AF1 Experimental - Type' ontwerp is gebaseerd op een zuurstofmasker dat wordt gebruikt in het onderzoekslaboratorium van Nike Sports". Deze woorden geven een klein inzicht in het concept achter dit fascinerende herenmodel, dat uniek experimenteel is.

Rank de Nike Air Force 1 Experimental
(0)

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Azië en Oceanië

Afrika

Midden-Oosten