SPORTSHOWROOM
Nike VaporMax 2020

Filter op

  • Sorteren

  • Geslacht

  • Merk (Nike)

  • Lijn

  • Collectie (Air VaporMax)

  • Model (2020)

Nike VaporMax 2020

Nike VaporMax 2020

29 artikelen

De duurzame schoen van Nike is iets waar ze trots op zijn in Amerika.

Nearby

Air VaporMax 2020

Nike heeft veel vertrouwen in dit vernieuwde, duurzamere en meer kleurrijke model. De Nike VaporMax 2020 werd namelijk in eerste instantie onthuld als onderdeel van de Medal Stand-collectie van Team USA. Daarmee zijn deze schoenen iets waar ze trots op zijn in Amerika. 

En om die trots kracht bij te zetten, is het belangrijkste kenmerk: duurzaamheid. Deze vernieuwde VaporMax 2020 is voor 75% gemaakt met gerecycled productie-afval. Meer dan 50% van het totale gewicht van deze schoen bestaat uit gerecycled materiaal. Het bovenwerk is gemaakt met de baanbrekende Flyknit-technologie van Nike. In plaats van de modellen uit nieuwe stof te snijden en deze stukken aan elkaar te naaien, waarbij veel stof verloren gaat, zijn de garen hier zorgvuldig ontwikkeld voor zo min mogelijk verspilling. Dankzij deze techniek zijn er ook verschillende prachtige kleuren door elkaar verweven in één materiaal. Daarnaast zijn de garen voor ongeveer 67% gemaakt van postindustrieel hergebruikt materiaal (gemeten op basis van gewicht), met daarbij verschillende opnieuw samengestelde componenten (zoals afval van gerecyclede plastic flessen), waardoor er minder petrochemische grondstoffen geproduceerd hoefden te worden.  

Het thema 'recycling' wordt steeds verder uitgebreid. De Ortholite-inlegzool is nu namelijk ook gemaakt van zo'n 50% gerecycled materiaal en de tong is voor minstens 80% gemaakt van hergebruikt schuim. De hiel- en teenbescherming bevatten beide ongeveer 60% gereconstitueerde TPU, met een betoverend en levendig patroon dat volop creativiteit uitstraalt. En wat betreft comfort zorgt de FlyEase-technologie voor gebruiksgemak en aanpasbaarheid, net als de dempende Vapormax-zool. De Air VaporMax 2020 is een staaltje moderne techniek, waarmee wordt aangetoond dat massaproductie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

Rank de Nike VaporMax 2020
(0)

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Azië en Oceanië

Afrika

Midden-Oosten