SPORTSHOWROOM

Nike Air Force 1 Low x Supreme x Comme Des Garçons

"Eyes"

923044-100

Nike Air Force 1 Low x Supreme x Comme Des Garçons 923044-100 01
Nike Air Force 1 Low x Supreme x Comme Des Garçons 923044-100 02
Nike Air Force 1 Low x Supreme x Comme Des Garçons 923044-100 03
Nike Air Force 1 Low x Supreme x Comme Des Garçons 923044-100 04

Ga naar

  • Nike

Deze Nike Air Force 1 Low x Supreme x Comme Des Garçons sneaker heeft een klassieke look, maar met een opvallende twist die typerend is voor de stijl van het Japanse modemerk. Supreme en de CDG diffusielijn, Comme Des Garçons SHIRT, hebben samengewerkt aan vele andere gezamenlijke projecten en zijn bekend geworden door hun gebruik van excentrieke prints en graphics. Voor hun eerste gezamenlijke samenwerking met Nike bedachten ze een gedurfd nieuw patroon om hun Air Force 1 ontwerp te onderscheiden als een echt uniek aanbod.

De schoen rust op een stevige rubberen basis waarvan de volledig witte buitenzool concentrische cirkelvormige grip patronen over de hiel en voorvoet combineert met een lineair profiel onder de voetboog, dikke lamellen verspreid langs de randen en stervormige reliëfs op de teen en hiel. Deze krachtige combinatie zorgt voor een uitstekend tractieniveau onder de voet, terwijl de tussenzool zacht comfort biedt door twee soorten demping: ingekapselde Air in de hiel en zachte schuimvulling in de rest. Aan de buitenkant is de middenzool grotendeels wit, met de bekende Air-letters in reliëf op de laterale hiel om de comfortabele demping binnenin te laten zien. Aan de achterkant is aan beide zijden van de tussenzool een fascinerend oogbalgrafiek gedrukt, twee grote ogen die uit elke flank naar buiten staren, wat het geheel een unieke uitstraling geeft.

Dit dynamische motief, dat ook op andere items in de gezamenlijke kledingcollectie is gebruikt, loopt door op het witte leren bovenwerk, helemaal tot aan de kraag. Dit fascinerende embleem is een opvallend ontwerpdetail en heeft de schoen de bijnaam Eyes opgeleverd. Op de rest van het bovenwerk overheerst de bekende vorm van de AF1. De voorvoet bestaat uit een beschermend spatbord en een toebox met een waaier van ademende perforaties erin geperst, en de achterkant van de schoen is verpakt in één grote overlay. De eyestay, veters en tong zijn ook allemaal wit gedecoreerd en de zilveren lace dubrae is geëtst met zowel AF-1 als Supreme tekst - een veelvoorkomend kenmerk op veel van de gezamenlijke stukken van de twee merken.

Veel subtielere branding is verweven in de tong label als het verschijnt in witte draad op een wit oppervlak. Aan de binnenkant van de schoen zijn de voering en de binnenzool uitgevoerd in dezelfde lichte tint, met stijlvolle zwarte tekst op de binnenzool. Deze set vertegenwoordigt alle drie de entiteiten die hebben samengewerkt aan dit prachtige ontwerp. Allereerst is er een Nike Air logo en de woorden "Air Force 1". Deze worden gevolgd door Comme Des Garçons Shirt tekst en Supreme belettering aan de onderkant. Deze laatste twee regels zijn ook herhaald op de onderkant van het tonglabel om de samenwerking van elk merk nog meer te benadrukken.

Terug op de buitenkant eren de flanken dit krachtige driemanschap nogmaals, want onder de witte leren swoosh op het laterale middenvoetpaneel zijn de woorden "Comme Des Garçons Shirt" en "Supreme" in zwart gedrukt. De twee zijwaartse swooshs strekken zich vervolgens uit naar de hiel, die ook is gemaakt van eersteklas wit leer. Op het oppervlak is een Nike Air logo geborduurd in elegant wit garen en er is nog een laatste zwarte oogbal overheen gedrukt om deze onvergetelijke sneaker af te maken.

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Azië en Oceanië

Afrika

Midden-Oosten