SPORTSHOWROOM

Nike Air Force 1 Low x Off-White™ ‘The Ten’

"White"

AO4606-100

Nike Air Force 1 Low x Off-White™ ‘The Ten’ AO4606-100 01
Nike Air Force 1 Low x Off-White™ ‘The Ten’ AO4606-100 02
Nike Air Force 1 Low x Off-White™ ‘The Ten’ AO4606-100 03
Nike Air Force 1 Low x Off-White™ ‘The Ten’ AO4606-100 04

Ga naar

  • Nike

De gestripte buitenkant van deze Nike Air Force 1 Low x Off-White™ 'The Ten' sneaker geeft hem een opvallend uiterlijk. De sneaker maakt deel uit van Virgil Abloh's 'The Ten' collectie en is overal voorzien van doorschijnende materialen, te beginnen met de rubberen zool. Het witte, gedeeltelijk doorzichtige oppervlak van de buitenzool heeft een troebel effect, maar behoudt dezelfde hoge mate van grip dankzij de draaicirkelformaties in de voorvoet en hiel. Aan de zijkant van de tussenzool staat, naast de letters in reliëf die typerend zijn voor de meeste AF1 ontwerpen, nog een set Air letters in een vet zwart Helvetica lettertype. Het staat tussen aanhalingstekens in een stijl die een kenmerk is geworden van Ablohs samenwerkingen met Nike.

Bovenop deze onconventionele zool zit een gedeconstrueerd bovenwerk met meer doorschijnende materialen. Een strak gaas bedekt de witte basislaag van de middenvoetpanelen en de toebox, die beide zijn geperforeerd voor ademend vermogen. Aan de voor- en achterkant van de schoen zijn gebroken witte gedeelten te zien, met subtiel gestikte naden die kunstig zijn gemaakt langs de randen. De overlay aan de achterkant is aan de achterkant voor een groot deel verwijderd, waardoor eronder een grijze laag te zien is met zwarte tekst met de tekst "HO17-MNSBSK-538". Daarboven komt het suède hielpaneel in een gedempte beige tint met een swoosh en het woord "Logo" in reliëf.

Zigzagstiksels lopen vanaf de randen van het hielpaneel net onder het blootliggende schuim van de kraag tot aan de suède oogschelp, waarvan de bovenkant los zit van het bovenwerk. Gestructureerde veters met het woord "Shoelaces" strikken over de gebroken witte tong, waar ook schuim zichtbaar is langs de rand. De patch die normaal gesproken in het midden van dit kenmerk te vinden is, is verplaatst naar de laterale zijde en het witte oppervlak wordt verlevendigd door felrode Nike brandmerken. Binnenin de schoen is de binnenzool bedrukt met een zwart kader met kriskras pijlen - een kenmerk van het modelabel Off-White™. Direct daarnaast staat een rechthoek met de woorden "The Ten" erin geschreven om deze sneaker te markeren als onderdeel van Ablohs grotere serie klassieke Nike-schoenen.

Terug op de buitenkant lopen volledig transparante swooshes met een licht glanzende afwerking langs beide flanken, witte zigzagstiksels bevestigen ze langs bijna de hele omtrek, met uitzondering van de punt. Een oranje label benadrukt het laterale logo, terwijl het mediale logo over een paragraaf met tekst is gelegd die de namen van beide merken, het model, de locatie van Nike's hoofdkantoor en het jaar waarin de AF1 voor het eerst werd gemaakt, vermeldt. De aanwezigheid van deze informatie geeft de sneaker een enigszins herdenkingsgevoel, voordat een levendige rode ritssluiting een laatste kenmerk van het merk Off-White™ toevoegt om de sneaker in stijl af te maken.

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Azië en Oceanië

Afrika

Midden-Oosten