SPORTSHOWROOM

Jordan 6 Retro

"Gatorade"

384664-145

Jordan 6 Retro 384664-145 01
Jordan 6 Retro 384664-145 02
Jordan 6 Retro 384664-145 03
Jordan 6 Retro 384664-145 04

Ga naar

  • Nike

Deze kleurrijke Jordan 6 Retro heeft een levendig kleurenschema dat is gebaseerd op het Amerikaanse sportdrankmerk Gatorade, dat in 1991 samenwerkte met Michael Jordan aan een tv-reclame die bekend werd als Be Like Mike vanwege het vrolijke lied en de inspirerende boodschap die bij de commercial hoorden. De schoen begint met een buitenzool die bestaat uit ondoorzichtige Summit White delen op de hiel en door het midden van de voet en semi-transparante delen aan weerszijden van de voorvoet. Een ander van deze gedeeltelijk doorzichtige stukken omspant de hiel van de mediale naar de laterale kant, de randen zijn puntig en ongelijk zoals de stukken van de voorvoet. Een groen Jumpman-logo is in reliëf aangebracht onder de voetboog, terwijl een reeks cirkelvormige gripformaties de teen en hiel markeren, voor een hoge mate van tractie onder de voet. De polyurethaan tussenzool heeft dezelfde combinatie van Summit White en semi-transparante stukken, waarbij de eerste het grootste deel van de lengte beslaat en de tweede te zien is op de lagere delen van de voorvoet en de hiel. Zichtbare Air demping is te zien in de hiel en een andere pocket van de veerkrachtige vulling is verborgen in de voorvoet, die de drager voorziet van ultiem comfort. Banden van zwart polyurethaan vullen de rest van de middenzool op en zijn gelaagd over de doorschijnende panelen op de flanken.

Bovenop deze stevige basis rust een bovenwerk waarvan de dynamisch contrasterende kleurblokken doen denken aan de originele AJ6-kleurstellingen. Terwijl het Summit White hielpaneel en de hoekige overlay aan de zijkant beide van eersteklas leer zijn gemaakt, is de Team Orange onderlaag die zich uitstrekt van middenvoet tot teen gemaakt van glad nubuck voor een fraai ogende schoen. Op verschillende plaatsen zitten perforaties die voor ventilatie over de hele voet zorgen. Er zijn clusters van op de oranje delen van de zijwanden en het witte materiaal op de onderste helft van de tong, met grotere geperforeerd in de beschermende kussentjes die uitstulpen over elke enkel. Meer gaten van normale grootte zijn aan weerszijden van elk enkelstuk geplaatst en drie diagonale ribbels zijn in reliëf aangebracht tussen de gaten en de voorkant van de kraag.

Aan de achterkant van de schoen loopt een zwart voorgevormd lipje uit de hiel en buigt boven de bovenrand van de kraag om een handig haakje te creëren waaraan je kunt trekken als je de schoen aantrekt. Een dikke lijn Team Orange is in reliëf in het midden aangebracht en een klein stukje zwarte stof onder de kraag. Dit sluit aan op de binnenvoering, die van hetzelfde donkere materiaal is gemaakt en de hele binnenkant van de sneaker bedekt, voor zacht comfort rond de voet. Daarnaast is er een vleugje kleur te vinden op de binnenzool, waar het Gatorade bliksemschichtlogo in de spannende kleur Team Orange te vinden is.

Terugkerend naar de buitenkant verschijnt er een meer opvallend merk op de bovenkant van de voet, waar de zijdeachtige Team Orange veterbekleding pronkt met het geborduurde Jumpman embleem in een weelderige groene tint. De plastic knevel waarmee de witte veters aan de bovenkant worden vastgezet, keert deze kleurstelling om door het hoofdgedeelte groen te maken en een Team Orange Jumpman in het midden te drukken. Daarachter steekt een grote zwarte tong omhoog, met twee vensters in het gezicht en Air Jordan tekst in reliëf langs de bovenrand. De achterkant van de tong is versierd met een uniek stukje tekst dat opnieuw verwijst naar de Gatorade reclame met de tekst "If I could be" in een Team Orange lettertype met hoofdletters - het begin van een regel uit de jingle van de reclame die wordt aangevuld met de woorden "like Mike". Tot slot wordt dit memorabele Air Jordan 6 ontwerp afgerond met delicaat wit borduursel dat een subtiele Jumpman en Air letters vormt in het midden van de hiel.

  • Geslacht Heren
  • Merk Jordan
  • Collectie 6
  • Stijlcode 384664-145

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Azië en Oceanië

Afrika

Midden-Oosten