SPORTSHOWROOM

Jordan 5 OG

"Black Metallic"

845035-003

Jordan 5 OG 845035-003 01
Jordan 5 OG 845035-003 02
Jordan 5 OG 845035-003 03
Jordan 5 OG 845035-003 04

Ga naar

  • Nike

Deze gestroomlijnde Jordan 5 OG is een getrouwe weergave van de aloude Black Metallic kleurstelling, die voor het eerst werd uitgebracht in 1990. Hij is dan ook gebouwd op een rubberen buitenzool die overgaat van een blauw getint doorschijnend hielgedeelte naar een ondoorzichtig zwart middenvoetgedeelte en weer terug naar een gedeeltelijk doorschijnend stuk onder de voorvoet. Elk van de doorschijnende gedeelten is bekleed met visgraatgrip patronen voor uitstekende tractie, terwijl het zwarte gedeelte twee langwerpige lipjes in reliëf in de zijkanten heeft en Nike tekst in reliëf in het midden. De teen is ook zwart en achter het doorzichtige rubber in de voorvoet is een donkere Jumpman te zien.

Een polyurethaan tussenzool in twee zwarte lagen rust over de buitenzool en biedt comfort en grip. Dit gebeurt via de Air demping die te zien is door het rechthoekige venster aan weerszijden van de hiel van de tussenzool. Gekartelde haaientanden voegen een dynamisch randje toe aan de structuur als ze heen en weer snijden achter de laterale voorvoet, met slechts een enkel driehoekig stuk aan de mediale kant. Elke tand is wit gedecoreerd met kleine zwarte vlekjes eroverheen, voor een intrigerend ontwerpdetail.

Het gladde nubuck oppervlak vormt een onderlaag over de voorvoet en rond de kraag, en overlays op de teen, het kwart en de hiel. Witte TPU inzetstukken sieren elke flank, hun rasterwerk van openingen zorgt ervoor dat de voet kan ademen terwijl het ook een overtuigend tonaal contrast geeft aan de zijkanten. Een ander van deze panelen verschijnt op het onderste deel van de tong, achter de zwarte veters, die door de zwarte TPU oogjes lopen die in elk kwart paneel en de voorkant van de kraag zijn geplaatst. Deze zijn bovenaan stevig vastgezet met een plastic vetersluiting met een doorzichtige buitenste behuizing en een vuurrode knevel in het midden.

Meer stralende vuurrode effecten verschijnen op de binnenzool, waar een set witte Nike Air logo's op is gedrukt, en op de achterkant van de tong, waar op het zwarte oppervlak een witte patch met vuurrode Air Jordan tekst is genaaid. De rest van de binnenkant is bekleed met een zachte zwarte stof en het buitenste deel van de kraag steekt uit over elke enkel om daar extra bescherming te bieden, waarbij de mediale kant iets hoger is dan de laterale. Daaronder staat in het midden van de golvende hielcontrefort een Nike Air logo in smetteloos wit borduursel. Elders is het helderste en meest in het oog springende detail van de schoen gereserveerd voor de tong, waarvan de bovenste laag is gemaakt van een Metallic Zilver reflecterend materiaal dat straalt als er licht op valt. Tot slot is er een vuurrood Jumpman-logo door het midden geweven, voor een kleurrijke afsluiting van deze klassieke Air Jordan 5-sneaker.

  • Geslacht Heren
  • Merk Jordan
  • Collectie 5
  • Stijlcode 845035-003

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Azië en Oceanië

Afrika

Midden-Oosten