SPORTSHOWROOM

Jordan 3 Retro OG

"True Blue"

854262-106

Jordan 3 Retro OG 854262-106 01
Jordan 3 Retro OG 854262-106 02
Jordan 3 Retro OG 854262-106 03
Jordan 3 Retro OG 854262-106 04

Ga naar

  • Nike

Deze Jordan 3 Retro OG is een getrouwe recreatie van de allereerste True Blue kleurstelling die in 1988 werd uitgebracht, waardoor het een zeer begerenswaardige sneaker is. De buitenzool heeft de klassieke grijze buitenrand die bestaat uit verschillende gripstructuren die samen zorgen voor uitstekende tractie. Op de mediale middenvoet is er een klein wit gedeelte van rubber dat doorloopt in het midden van de buitenzool onder de hiel, met een opvallend stukje Varsity Red Nike tekst in reliëf. Dezelfde levendige kleur rood komt terug op het ovale deel onder de voorvoet, waar concentrische ringen overheen lopen voor nog meer grip.

Over deze stevige basis ligt een polyurethaan tussenzool met twee lagen - de onderste is helemaal wit en heeft zichtbare verende Air demping in de hiel, de bovenste is True Blue langs de laterale zijde en rond de hiel en wit op de mediale middenvoet. De teen is wit met een gestikte groef erin.

Het bovenwerk is gemaakt van wit getrommeld leer, zowel op het spatbord als op de overlay die het grootste deel van de schoen bedekt, van de voorvoet tot aan de hiel. Dit laatste deel is ook wit, de overdreven grootte is gevormd tot een kegelvorm, met verhoogde banden in het bovenste deel die fungeren als een plek waar de drager zich aan vast kan houden als hij de schoen aantrekt. De onderste helft is daarentegen voorzien van Nike Air-logo's in True Blue. Verderop op de hiel zit een overlay met olifantenprint die naar boven buigt naar de flanken toe, voordat hij weer naar beneden gaat richting de middenzool.

Deze dierenafbeelding is een handelsmerk van de AJ3, de bekende mix van grijstinten komt terug op een andere overlay die de teen omcirkelt, evenals op een deel van de oogschelp waar het witte kwartpaneel terugwijkt van de bovenrand. In het midden van deze structuur bevinden zich TPU halve cirkels die oogjes vormen voor de witte veters aan de bovenkant. Op het onderste deel van de oogschelp keert het witte leer van het kwartpaneel terug, met Varsity Red ringlets die de oogjes versterken die erin zijn gedrukt om de veters helemaal tot aan de onderkant vast te zetten.

De tong zelf is wit, waardoor de opvallende Varsity Red Jumpman in de piek nog indrukwekkender opvalt dan anders het geval zou zijn. Daarboven is de rand van de tong ook in Varsity Red, de kleur verspreidt zich dan langs de onderkant en loopt door op de binnenzool. Hier is een wit Nike Air logo gedrukt, terwijl de binnenwanden eromheen True Blue zijn. Terug aan de buitenkant, de belangrijkste overlay lussen naar beneden weg van de kraag topline om een onderlaag van meer wit leer te onthullen, en een laatste hint van True Blue is te zien aan de voorkant van de kraag in de vorm van meer TPU oogjes in elke kant, waardoor dit chique Air Jordan 3 ontwerp wordt afgesloten.

  • Geslacht Heren
  • Merk Jordan
  • Collectie 3
  • Stijlcode 854262-106

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Azië en Oceanië

Afrika

Midden-Oosten