SPORTSHOWROOM

Jordan 3 Retro NRG

"Free Throw Line"

923096-101

Jordan 3 Retro NRG 923096-101 01
Jordan 3 Retro NRG 923096-101 02
Jordan 3 Retro NRG 923096-101 03
Jordan 3 Retro NRG 923096-101 04

Ga naar

  • Nike

Deze klassieke Jordan 3 Retro NRG release is bezaaid met rijke verhaalelementen die het ongelooflijke optreden van Michael Jordan tijdens de 1988 NBA Slam Dunk Contest herdenken, 30 jaar na dato. In de felbevochten wedstrijd nam MJ, die de wedstrijd in 1986 had gewonnen, het op tegen de kampioen van 1985, Dominique Wilkins. Uiteindelijk versloeg hij zijn rivaal met een bijna ongelooflijke dunk die hem de maximale score van 50 punten opleverde. Om dit te bereiken sprintte Jordan over de hele lengte van het veld voordat hij opsteeg en door de lucht zeilde om de bal krachtig in de hoepel te slaan. Zijn beroemde startpunt is ook de bijnaam voor deze Air Jordan 3: de Free Throw Line, terwijl de basiskleur de iconische sneaker weerspiegelt die Jordan droeg op die onvergetelijke dag.

De herdenkingseffecten beginnen achter de doorschijnende buitenzool, met grove profielformaties langs de randen en een kegelvormig gebied met ronde inkepingen onder de voorvoet. Naast deze betrouwbare grippatronen zijn er stervormige knooppunten op de teen en een glad gedeelte met Nike-logo onder de hiel en middenvoet voor allround tractie. Door dit gripvaste, blauwgetinte stuk rubber loopt een wit oppervlak met een dikke vuurrode lijn in het midden - een kleurrijke weergave van de vrije worplijn waar MJ vanaf sprong om zijn overwinning te bezegelen.

Bovenop deze sterke basis zit een witte polyurethaan tussenzool in twee lagen, met een zichtbaar Air-venster in de hiel. Dit laat de veerkrachtige demping zien die Michael hielp zichzelf met zoveel kracht te lanceren tijdens het All-Star Weekend van 1988. Net daarboven is de achterste helft van de toplaag van de middenzool afgewerkt in zwart, met een gladde matte afwerking voor extra stijl. Een witte rubberen neus met stiksels in dezelfde kleur langs de rand beschermt de voorkant van de voet en maakt de ondersteunende zool van de schoen compleet.

Op het bovenwerk vormt wit getrommeld leer de overlay, die loopt van de voorvoet tot aan de hiel, en gladder maar even hoogwaardig leer vormt het spatbord dat de voorste helft van de schoen omsluit. Hier overheen komen de onmiddellijk herkenbare overlays met olifantenprint van de AJ3 op de teen en hiel, die Cementgrijs combineren met een donkerdere houtskooltint om deze exotische afbeelding af te bakenen. Wit synthetisch leer verschijnt vervolgens rond de kraag en vormt het oogjespaneel langs de bovenste helft van de tong, beide gebieden bevatten veel kleine perforaties voor extra ademend vermogen. Het laatste deel bevat drie witte TPU halve cirkels aan weerszijden, elk met een enkel oogje in het midden. Aan de voorkant van de kraag zijn daarboven zwarte TPU-oogjes geplaatst, terwijl het onderste deel van de oogschelp is gemaakt van de lederen overlay, waarvan het oppervlak is gemarkeerd met oogjes die worden versterkt door vuurrode ringetjes.

Witte veters strikken de tong in dezelfde neutrale tint, waarvan het onderste deel is gevuld met ventilatiegaten en het bovenste deel glad is met een levendige vuurrode Jumpman in het midden geweven. Aan de binnenkant van de schoen zijn meer ingewikkelde details en referentiële elementen aangebracht, allereerst op de ongelijkgekleurde vuurrode inlegzolen. Terwijl de rechter een zwart Nike Air logo bevat, heeft de linker een afbeelding die het profielpatroon van de buitenzool perfect weerspiegelt, zelfs tot aan de vrije worplijn, die hier verschijnt als een blanco band over het midden van de binnenzool. De zacht gevoerde voering die hieromheen omhoog komt is wit en de achterkant van de tong is weer vuurrood. In dit laatste onderdeel is de gebruikelijke witte patch verweven, naast een andere vuurrode patch met het nummer 147 erin genaaid in het wit als verwijzing naar Michael Jordan's laatste winnende score van de Slam Dunk Contest in 1988.

Aan de buitenkant is een groot wit hielpaneel geplaatst in de ruimte tussen de overlay en de hieloverlay met olifantenprint, die naar beneden om de achterkant van de voet loopt. Deze gewelfde structuur is aan de bovenkant voorzien van parallelle lijnen zodat de drager het kan gebruiken als treklipje bij het aantrekken van de schoen, terwijl de onderste helft een verhoogd Nike Air logo toont in de contrasterende kleur zwart. Als je het treklipje terugvouwt, zie je nog een laatste designelement ter ere van MJ's slam dunk-succes. Hier is de tijdstempel van 3:51 afgedrukt in een digitaal lettertype en felgele tint om de klok na te bootsen op de achtergrond van een beroemde afbeelding van Michael in volle vlucht terwijl hij zijn laatste dunk probeert. Dit subtiele detail dient als herinnering aan het exacte moment waarop hij in de lucht hing voordat hij dat schot loste en vat ook het prachtige verhaal samen dat zich afspeelt op deze prachtige sneaker ter ere van de geweldige basketbalspeler.

  • Geslacht Heren
  • Merk Jordan
  • Collectie 3
  • Stijlcode 923096-101

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Azië en Oceanië

Afrika

Midden-Oosten