SPORTSHOWROOM

Jordan 1 Low

"Gym Red"

553558-611

Jordan 1 Low 553558-611 01
Jordan 1 Low 553558-611 02
Jordan 1 Low 553558-611 03
Jordan 1 Low 553558-611 04

Ga naar

  • Nike

Deze tweekleurige Jordan 1 Low heeft een klassieke look die hem zeer aantrekkelijk maakt. Wit vormt de elegante basislaag door de middenvoetpanelen, die naar de achterkant van de schoen toe smaller worden en een dunne lijn van leer rond de hiel vormen. Een subtiele stiklijn omzoomt de bovenste rand en een andere loopt evenwijdig daaraan van de oogpijp naar de bovenkant van de swoosh, die beide in de rijke kleur Gym Red zijn uitgevoerd, voordat ze teruglopen en over het Nike logo naar de middenzool lopen. Dit creëert een dynamisch effect langs de flanken van de sneaker doordat het witte stiksel afsteekt tegen de rode swoosh - een krachtig contrast dat in het hele ontwerp terugkomt.

Bij de voorvoet wordt wit weer de onderlaag van de geperforeerde teendoos. Rondom dit ademende element zit een Gym Red spatbord, aan de achterkant een paar overlays in dezelfde kleur die vanaf de tussenzool over de onderkant van de oogbies lopen. In elk van deze overlays zijn drie oogjes geperst, waar witte veters doorheen zijn geregen om de voet op zijn plaats te houden. Daaronder zit een witte canvas tong met een Gym Red Jumpman er kunstig in geborduurd aan de bovenkant. Halverwege de tong zit een stuk rood materiaal waar de veters doorheen kunnen om ze op hun plaats te houden. Daarin is een witte 23 genaaid - een knipoog naar het nummer dat Michael Jordan droeg toen hij op het veld stond.

Als je de hiel van de schoen nadert, zie je nog veel meer Gym Red-gedeeltes. De laag uitgesneden kraag, de binnenvoering en de binnenzool dragen allemaal deze aangename tint, net als de hielcontreur, die net onder een kleine rechthoek van rood leer zit die alles aan de achterkant bij elkaar houdt. Zelfs de Jordan Wing die in de hiel is geborduurd is Gym Red, wat betekent dat het subtiel opgaat in het leren paneel waar het op zit. Het tegenovergestelde is waar voor de Jumpman op de binnenzool - het gebruik van wit maakt het duidelijk zichtbaar tegen het rood erachter.

Onder dit eersteklas leren bovenwerk zit een duurzame rubberen cupzool met dezelfde twee kleuren als de rest van de schoen. De tussenzool en de stiklijn die er omheen loopt zijn beide wit, terwijl de buitenzool van hiel tot teen Gym Red is. De buitenzool is van hiel tot teen Gym Red. De buitenzool heeft een verende zak met ingekapselde lucht in de hiel en schuimdemping in de rest van de voet, wat zorgt voor zacht comfort bij elke stap. Tot slot vertrouwt de hele schoen voor ondersteuning op de grip patronen van de buitenzool. Deze bestaan uit concentrische cirkels verdeeld door een waaier van rechte lijnen onder de voorvoet en een set grove nokken onder de hiel. In een verzonken deel in het midden van de buitenzool is het woord "Nike" en een swoosh in reliëf aangebracht, waarmee het ontwerp wordt afgerond met een herinnering aan het merk waarmee het allemaal begon.

  • Geslacht Heren
  • Merk Jordan
  • Collectie 1
  • Stijl Low
  • Stijlcode 553558-611

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Azië en Oceanië

Afrika

Midden-Oosten