SPORTSHOWROOM

Jordan 1 High x Off-White™

"Chicago"

AA3834-101

Jordan 1 High x Off-White™ AA3834-101 01
Jordan 1 High x Off-White™ AA3834-101 02
Jordan 1 High x Off-White™ AA3834-101 03
Jordan 1 High x Off-White™ AA3834-101 04

Ga naar

  • Nike

Deze Jordan 1 High x Off-White™ is Virgil Abloh's gedeconstrueerde versie van de klassieker uit 1980 die de bekende tinten van de iconische Chicago kleurstelling aanneemt. Hoewel de meeste onderdelen van de schoen op de een of andere manier zijn aangepast, is de Varsity Red buitenzool hetzelfde gebleven. Hij heeft de ronde gripformaties onder de voorvoet behouden voor gemakkelijke wendingen, evenals de nokjes onder de hiel die het neerzetten van de voet vergemakkelijken. Hij heeft ook de vertrouwde witte tussenzool, maar deze heeft dikke zwarte letters met het woord "Air" op de zijkant om het gebruik van deze demping aan te geven.

Ondertussen is het bovenwerk voorzien van een aantal opvallende elementen die dit ontwerp uit Chicago een sterk eigen karakter geven. Witte tinten vullen de toebox en middenvoetpanelen, maar terwijl de mediale flank is voorzien van glad leer, heeft de laterale flank een dunne mesh stof voor een driehoek van gebroken wit materiaal dat aansluit op het witte leer bij de hiel. De toebox is gemaakt van hetzelfde materiaal als de laterale flank, met kleine kuiltjes die nog steeds zichtbaar zijn als de typische perforaties van de AJ1. Er omheen zit een Varsity Red leren spatbord dat vastzit aan een paar extra overlays aan de achterkant. Deze reiken omhoog vanaf de tussenzool en rusten over de onderkant van de oogschelp, waar ze zonder stiksels zijn gelaten zodat ze er een beetje overheen zweven. Hetzelfde effect is ook bereikt op de Varsity Red kraag, die dubbele lijnen van kleine gaatjes heeft voor het zwarte garen dat op de andere overlays te vinden is, alleen zijn deze leeg.

Aan de onderkant van de hiel zijn meer Varsity Red tinten te zien in een halfrond gedeelte dat lijkt te zijn weggesneden van de overlay erboven. Het achtergebleven materiaal ondersteunt de hiel, net zoals de zwarte, hoog uitgesneden kraag de enkel beschermt. De bovenkant van de kraag en de tong zijn gemaakt van zichtbaar schuim, wat bijdraagt aan het handgemaakte effect van veel van de andere gedeconstrueerde kenmerken van de schoen, en een dubbele lijn van Varsity Red stiksels loopt van de ene kant van de witte tong naar de andere. Aan de zijkant bevindt zich een wit label met Nike Air tekst in dezelfde krachtige kleur rood. De binnenvoering is zwart en de binnenzool wit, met meer zwarte branding op het oppervlak, dit keer verwijzend naar Off-White™ via het kriskras door elkaar lopende pijlenlogo van het merk. Ernaast staat een zwarte rechthoek met de woorden "The Ten" erin geschreven als verwijzing naar de prachtige collectie sneakers die Abloh ontwierp in zijn eerste Nike samenwerking.

Op de buitenkant staan nog meer brandingeffecten, sommige vergelijkbaar met die op andere AJ1-sneakers, andere uniek voor het Off-White™ partnerschap. Op de laterale kraag staat een paar zwarte Air Jordan Wings en op de veters, waarvan er verschillende sets in verschillende kleuren zijn, staat het woord "Shoelaces" gedrukt in Ablohs favoriete Helvetica-lettertype. Deze tekstuele opstelling komt ook terug op de mediale zijkant, die in plaats van een swoosh vier regels zwarte tekst bevat met details over de betrokken bedrijven, de naam van de schoen, de locatie van het hoofdkantoor van Nike en het jaar 1985 - de datum waarop de originele Air Jordan 1 uitkwam. Op de laterale flank staat een swoosh van glad zwart leer. Net als de kraag is deze zwevend gelaten en alleen aan de voorkant en het uiteinde bevestigd met levendig blauw garen. Onder deze laatste set stiksels zit een kenmerkend oranje label, voordat een rode merkritsband deze opvallende sneaker afrondt met nog een van Off-White™ en Abloh's stijlvolle kenmerkende details.

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Azië en Oceanië

Afrika

Midden-Oosten