SPORTSHOWROOM

Jordan 1 Retro High OG x Spider-Man

"Origin Story"

555088-602

Jordan 1 Retro High OG x Spider-Man 555088-602 01
Jordan 1 Retro High OG x Spider-Man 555088-602 02
Jordan 1 Retro High OG x Spider-Man 555088-602 03
Jordan 1 Retro High OG x Spider-Man 555088-602 04

Ga naar

  • Nike

  • Nike

Deze Jordan 1 Retro High OG x Spider-Man is gemodelleerd naar het paar dat Miles Morales draagt in de animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse. Het heeft de bijnaam Origin Story gekregen, omdat de film gaat over Miles' begin als hij de populaire superheld wordt. Het kleurenschema is gebaseerd op het klassieke ontwerp van Chicago, maar met een paar wijzigingen om het meer te laten lijken op de beroemde outfit van Spider-Man. Om te beginnen is de buitenzool gemaakt van doorschijnend rubber met een delicaat blauw tintje. De zool heeft de bekende gripformaties van ronde inkepingen in de voorvoet en lamellen rond de hiel, waardoor hij dezelfde hoogwaardige tractie biedt als andere AJ1's. Daarboven ligt een effen witte middenzool gevuld met een combinatie van schuim en Air demping voor zachte ondersteuning onder de voeten.

De kleurencombinatie van het bovenwerk komt overeen met die van andere Chicago sneakers, met wit als basislaag door het licht gestructureerde oppervlak van de middenvoet en de toebox en Gym Red als overlays. Deze laatste panelen vormen het spatbord voor de voorvoet, het paar overlays erachter, de eyestay, de hiel tegen de hiel en de kraag wrap, allemaal gemarkeerd met een reeks reflecterende stippen, waardoor ze er intrigerend uitzien, vooral als het licht erop schijnt.

Over de bovenkant van de voet sieren lijnen van perforaties de toebox, voor een zachte ventilatie van de voorvoet, en zwarte veters rijgen zich door de oogjes die achter de teen omhoog komen. Deze lopen kriskras over een gezwollen witte tong met een Photo Blue label in de bovenkant genaaid. Gym Red Nike Air tekst is geweven door dit label, waardoor een sterke tonale mix ontstaat die wordt herhaald op de Photo Blue binnenzool, waarvan de branding ook Gym Red is.

De beschermende, hoog uitgesneden kraag is zowel van binnen als van buiten zwart, het laatste deel wordt gedeeltelijk verborgen door de rode overlay die het omhult. Aan de zijkant zijn zwarte Air Jordan Wings gestempeld, voordat een paar zwarte leren swooshes tevoorschijn komen uit een klein stukje Gym Red leer in het midden van de hiel om de sneaker af te maken met een fel kleurcontrast langs de flanken.

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Azië en Oceanië

Afrika

Midden-Oosten