SPORTSHOWROOM

Nike Air Force 1 Low x Off-White™

"Volt"

AO4606-700

Nike Air Force 1 Low x Off-White™ AO4606-700 01
Nike Air Force 1 Low x Off-White™ AO4606-700 02
Nike Air Force 1 Low x Off-White™ AO4606-700 03
Nike Air Force 1 Low x Off-White™ AO4606-700 04

Ga naar

  • Nike

De buitenkant van deze Nike Air Force 1 Low x Off-White™ sneakers is gevuld met een verbluffende levendigheid die zorgt voor een opvallende look. Dit is grotendeels te danken aan het gebruik van een van Nike's kenmerkende kleuren - Volt. De levendige limoengroene tint is te zien op de zool en de panelen die het bovenwerk vormen, en loopt zelfs door in de schoen. Op de buitenzool verspreidt Volt zich over het ringvormige gripontwerp, dat de drager tractie van hoge kwaliteit biedt van hiel tot teen. Daarna gaat het omhoog via de nokjes langs de randen van de buitenzool naar de middenzool, waar het alles bedekt behalve het Air opschrift op de laterale hiel. Dit vetgedrukte opschrift verschijnt in het zwart, net boven een andere Air-tekst in reliëf en vestigt de aandacht op de aanwezigheid van Nike's demping, die de voet ondersteunt vanuit de hiel van de schoen.

Ondertussen zet het bovenwerk het felle kleurenschema voort met Volt op de verschillende delen. Dit omvat het spatbord voor de voorvoet en de overlay aan de achterkant, die zijn gemaakt van duurzaam ripstop materiaal, en het gaas dat de middenvoetpanelen en toebox vormt. Dezelfde tint is te zien op de achterkant van de hiel, waar de overlay in de vorm van een halve maan is weggesneden om een stoer, stevig achterwerk te onthullen. Op het oppervlak zijn nette zwarte letters gedrukt: "HO18-MNSBSK-131" gevolgd door een reeks cijfers en hashtags.

Dit soort gedeconstrueerde ontwerpkenmerken zie je vaak terug in de Nike sneakers van ontwerper Virgil Abloh, en ook elders op deze AF1 zie je voorbeelden van deze stijl. Het suède hielpaneel, dat iets olijfgroener is, is bijvoorbeeld bedrukt met een swoosh onder het woord "Logo" en de onderste rand is losgemaakt van het bovenwerk. Zwarte swooshs die zijn vastgenaaid met Volt zigzagstiksels komen aan weerszijden tevoorschijn en liggen over de zijkanten van de schoen. Het uiteinde is vrij van borduursel en hangt vrij over de suède eyestay, waarvan de kleur overeenkomt met die van het hielpaneel. Volt stiksels in de voet van de oogpijp zorgen voor een contrasterende touch en de limoengroene veters die er doorheen lopen zijn gemarkeerd met zwarte tekst met de tekst "Shoelaces". De tong is ook Volt van kleur, met zichtbaar schuim langs de bovenkant en een wit label genaaid in de laterale rand. In het oppervlak van dit label zijn de woorden "Nike" en "Sportswear" geborduurd, evenals een oranje swoosh. Deze energieke tint komt op slechts één andere plek op de schoen voor - het label dat uit de onderkant van de laterale swoosh steekt.

Op de mediale flank, achter de swoosh en het gaas van het middenvoetpaneel, is meer zwart schrijfwerk te zien. Op de eerste regel staat "Off-White™ for Nike", als eerbetoon aan de samenwerking, terwijl de rest informatie geeft zoals de modelnaam en het jaar waarin de AF1 voor het eerst werd geïntroduceerd. Net als de rand van de tong is ook de kraag voorzien van zichtbaar schuim en daaronder zijn op de Volt binnenzool van de schoen een paar zwarte vierhoekige vormen gedrukt. In de grootste is het pijlenlogo van Off-White™ zichtbaar en in de kleinere is de naam van Abloh's originele Nike samenwerking, "The Ten", toegevoegd in stijlvolle Volt tekst. Tot slot is er een off-white ritssluiting door de veters gelust om nog een ander opvallend kenmerk aan dit oogverblindende ontwerp toe te voegen.

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Azië en Oceanië

Afrika

Midden-Oosten