SPORTSHOWROOM

Jordan 1 Mid

"Bred Toe"

554724-079

Jordan 1 Mid 554724-079 01
Jordan 1 Mid 554724-079 02
Jordan 1 Mid 554724-079 03
Jordan 1 Mid 554724-079 04

Ga naar

  • Nike

Deze Jordan 1 Mid treedt in de voetsporen van enkele van de vroegste AJ1 kleurstellingen door het opvallende zwart, wit en rode kleurenschema, waardoor het de bijnaam Bred Toe kreeg. De eerste twee van deze kleuren verschijnen op klassieke wijze op de stevige zool, met zwart op de buitenzool en wit door de middenzool. De eerste eigenschap geeft de sneaker uitstekende tractie dankzij de verschillende gripformaties, de tweede voegt comfort toe via een zak Nike Air in de hiel en schuimdemping onder de rest van de voet.

Met deze solide basis die zorgt voor een ondersteunende basis onder de voet, kan het eersteklas leren bovenwerk zorgen voor de stijl van de schoen. Dat doet het allereerst bij de middenvoet, die bestaat uit een wit stuk leer dat smaller wordt tot een dunne lijn van materiaal naar de hiel toe. Aan de achterkant loopt dit over in een kleine rechthoek van vuurrood leer - een punt waar de middenvoetpanelen en de swooshes van elke flank samenkomen en waar de zwarte hielcontrefort onder ligt. Daarboven verschijnt een ander deel van zwart leer in de vorm van de overlay van de kraag. Deze omsluit de achterkant van de mid-top kraag en sluit aan op de zwarte eyestay aan de voorkant. Het bevat twee oogjes waar de zwarte veters doorheen rijgen voordat ze verder gaan aan weerszijden van de oogschelp. Aan de onderkant loopt een paar overlays vanaf de middenzool omhoog om de laatste drie oogjes aan elke kant te bedekken en zo de klassieke vorm van de Air Jordan 1 te vormen.

Rond de teen vormt een ander stuk glad zwart leer het spatbord, dat de voorkant van de voet beschermt tegen vuil en modderspatten. In het midden zit een vuurrode teendoos met een aantal kleine gaatjes die de hele structuur volledig ademend maken. De vuurrode tong loopt naar achteren langs de bovenkant van de voet en heeft een vierkante patch van zwart materiaal op het hoogtepunt. In het oppervlak zijn een vuurrode Jumpman en het woord "Air" genaaid - een kleurindeling die aan de binnenkant van de schoen wordt herhaald. Hier zijn de binnenzool en voering volledig zwart, terwijl de Jumpman nog een keer wordt benadrukt in een levendige kleur rood.

Het schitterende vuurrood keert terug aan de buitenkant van de kraag en ook op de Air Jordan Wings die de laterale zijde van de kraag overlay sieren. De swooshes langs de zijkanten hebben dezelfde levendige rode tint, die nog feller afsteekt tegen het maagdelijk witte middenvoetpaneel erachter, om deze zeer begerenswaardige sneaker af te sluiten.

  • Geslacht Heren
  • Merk Jordan
  • Collectie 1
  • Stijl Mid
  • Versie Bred
  • Stijlcode 554724-079

SPORTSHOWROOM maakt gebruik van cookies. Over ons cookiebeleid.

Doorgaan

Kies je land

Europa

Amerika

Azië en Oceanië

Afrika

Midden-Oosten