Webshops

  Voetbaldirect

  (0)

  Dé online voetbalshop.

  Voetbaldirect

  Info

  Levertijd: binnen 1 dag

  Verzendkosten: gratis bij bestellingen boven €35. Voor bestellingen met een verkoopwaarde die lager is dan dat bedrag worden €3,95 aan verzendkosten berekend.

  Retourrecht: Gratis retourneren, tot 14 dagen na ontvangst.

  Betaalmethodes: iDeal, Creditcard (Maestro, VISA, MasterCard, American Express) en Paypal

  Thuiswinkel kenmerk: Nee

  Het verhaal

  Verslingerd aan de voetbalsport. De passie kwam tot uiting bij de oprichters van de webshop Voetbaldirect.nl. Onbekend is het jaar waarin het bedrijf startte. “In de Bollenstreek hebben we alvast een mooi afzetgebied voor onze dienstverlening”, is waarschijnlijk een gedachte van de ondernemers achter de webshop geweest.

  Vestig het ophaalpunt van de shop in het hart van die streek en bingo: de fysieke locatie van de webshop zit letterlijk middenin een van de meest fanatieke voetbalregio’s van Nederland. Omringd door bolwerken als Katwijk, Noordwijk, FC Lisse, Rijnsburgse Boys en Quick Boys. Het hart van die streek is in dit geval de plaats Sassenheim. Het dorp waar voetbalvereniging Ter Leede ook is gevestigd huist dus het ophaalpunt van de webwinkel.

  Duidelijk is dat de webshop zich wil positioneren als dé partner voor de georganiseerde sport. Bestuurders en trainers worden opgeroepen om een kijkje te nemen in de vereningingsmodulen van de shop. Dat betekent niet dat de winkel de individuele voetballer links laat liggen. Integendeel.

  Die komt duidelijk ook tot zijn recht in deze online store. Zoals ze zichzelf voorstellen: “VoetbalDirect is jouw trouwe partner op het gebied van voetbal. Wij bieden jou een compleet assortiment van jouw favoriete voetbalmerken. Wij staan erop om aan iedere klant kwalitatieve materialen te leveren en bijbehorend advies beschikbaar te stellen. Vakkundigheid, optimale service en snelle leveringen maken VoetbalDirect de ideale partner voor elke voetballer, trainer en vereniging.”

  Het team met voetbal liefhebbers staat dagelijks klaar om de klant in haar voetbal behoeften te voorzien. Trots is het bedrijf op de vruchtbare samenwerking met VVCS, de vereniging voor contractspelers in het Nederlandse voetbal. De leden van de VVCS ontvangen korting op de bestellingen op www.voetbaldirect.nl. Het partnership startte in 2011.

  Naast haar online-omgeving blijft de fysieke locatie beperkt tot het ophaalpunt van het bedrijf. Die dus is gelegen in Sassenheim. Het bedrijf kent overigens ook nog twee andere, vergelijkbare webwinkels: www.tennisdirect.nl en www.hockeydirect.nl.

  Het assortiment

  Voetbal, voetbal, voetbal en voetbal. Het moge duidelijk zijn waar het om draait in deze webshop. Liefhebbers van de sport kunnen helemaal los in deze online-winkel. Want werkelijk alles wat een speler, een trainer of een materiaalman nodig heeft om de sport te omarmen en te bedrijven is op Voetbaldirect.nl te koop.

  Zo zijn er voetbalschoenen van Adidas, Nike, PUMA en nog vele andere merken verkrijgbaar. Deze zijn beschikbaar voor natuurgras, kunstgras, drassig gras, multiground, turf en in de zaal. De producten onder het onderdeel voetbalkleding lijken evengoed oneindig. Voor heren, jongens, meisjes en dames is er werkelijk van alles. De lijst is lang en beslaat onder meer jassen, longsleeves, trainingspakken, sokken, trainingssets en shorts.

  Ook de fanshop liegt er niet om. Overzichtelijk geordend naar clubs per competitie bevat deze fanshop de shirts, trainingspakken en andere producten van de populaire Europese ploegen. Dat geldt ook voor kleding van een lange lijst aan landenteams.

  Speciale menu-items in de digitale winkel zijn gemaakt voor producten in de categorieën keepers, tassen, ballen, scheidsrechters en accessoires. Een zoveelste bewijs dat deze webshop werkelijk alles kan leveren in de voetbalsport. Van kaarten, een notitieblok, een grensrechtersvlag en een scheidsrechtersfluit voor het arbitrale trio.

  De website

  Oranje en zwart. Oftewel, de huisstijl van voetbalvereniging Katwijk kleurt ook de website van dit bedrijf. Een webshop die is opgezet met veel banners, salesvisuals en menu-items.

  Met behulp van uitgebreide filteropties, zoals doelgroep, merk, maat, materiaal, pasvorm, kleur en eigenschap kan elke klant op een redelijk snelle manier zich een weg banen naar de favoriete artikelen. Waarbij opvalt dat sommige filteropties zowel horizontaal als verticaal in de shop staan.

  De interface kent verschillende lettertypen. Onderaan de pagina’s vindt de bezoeker informatie over hoe de shop de producten toelicht en welke extra opties er zijn voor de betreffende producten. Bijvoorbeeld bij het onderdeel voetbalschoenen. Verder naar onderen vindt de klant informatie over het productadvies en toelichting op de klantenservice.

  Bij elke order kan de klant overigens aangeven waar de bestelling naartoe moet: of het ophaalpunt in Sassenheim of per pakketpost naar een op te geven adres. Reviews op www.trutspilot.com laten zien dat de webshop beperkt is beoordeeld. En uiteenlopend.

  Social Media

  Shop. Play. Win. Deze drie termen pronken op de Facebookpagina van de shop. Met over de 20.000 volgers toont www.voetbaldirect.nl aan dat het een mooie basis heeft opgebouwd op dit kanaal. Om het contact met de doelgroep en de volgers te onderhouden delen de social-experts van het bedrijf verschillende soorten berichten. Uiteraard over (win)acties van het bedrijf, nieuwe producten in het assortiment, polls over welke eigenschappen van voetbalproducten de voorkeur hebben en items over de actualiteit van de sport.

  In die laatste categorie voedt het platform de voetbalbeleving van de volgers. Samen met haar kleding partners zorgt het bedrijf ervoor dat er ook kaartenacties voor wedstrijden op de socials komen. Zoals deze winactie in samenwerking met Umbro. Het Youtube-kanaal van het bedrijf is nagenoeg leeg, op Twitter is weinig activiteit en op het Instagram-platform worden bekende voetballers gekoppeld aan het assortiment of de actualiteit in de sport. Het aantal volgers staat daar op ongeveer 3.500.

  Klantenservice

  Volgens het contactformulier van de klantenservice antwoordt het bedrijf vragen binnen een dag. Op werkdagen tussen 09.00 uur en 21.00 uur is die klantenservice voor vragen bereikbaar op 0252-707077. En op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Klanten kunnen ook in contact komen met het bedrijf door een e-mail te sturen naar [email protected] Of het delen van een vraag op de Facebookpagina van de website.