Voetbalshirts

  Uruguay WK shirt 2018

  (0)

  #ELEQUIPOQUENOSUNE

  2 Jul, 2018

  © PUMA SE - Het PUMA Uruguay WK shirt 2018

  Roofdier

  Niet veel mensen weten dit: Uruguay is meervoudig wereldkampioen. Lang geleden wel, maar het zegt iets over het voetballand. In dat shirt zit geschiedenis. En dat hebben de spelers door. Want de lichtblauwe roofdieren uit Uruguay zijn genadeloos.

  Er staan vier sterren boven het AUF-embleem rechts op de borst. Vier sterren, voor vier ‘wereldbekers’. Tussen aanhalingstekens, want eigenlijk veroverden ze twee échte wereldtitels, in 1930 en 1950. In 1924 en 1928 won Uruguay de Olympische Spelen. De FIFA rekent olympische titels gewonnen vóór de oprichting van het toernooi dat wij kennen als het WK, mee als gewonnen wereldkampioenschappen. Vandaar dus 4 sterren. Dat maakt Uruguay een van de grootste landen ooit – ook al is het een tijd geleden.

  © PUMA SE - Het PUMA Uruguay WK shirt 2018

  Gesterkt door een afbeelding van het Un sol para Atlántida-monument, een ode aan de Uruguayaanse kunstenaar Carlos Páez Vialró, jaagt de selectie van La Celeste de boel nu als vanouds op in Rusland. Met #ELEQUIPOQUENOSUNE achterop binnenin het thuisshirt (‘Het team dat ons verenigt’) razen de Uruguayaanse roofdieren over het veld. Door evoKNIT-technologie blijven ze koel, blijven ze rennen, zijn ze moeilijk te stoppen.

  Blijf uit de klauwen van Giménez en Godín, laat Suárez en Cavani niet ontsnappen. Want voor je het weet ben je gezien, duiken de roofdieren uit Uruguay er vol op – en dan kan niemand je meer redden.