Webshops

  Unisportstore

  (0)

  Dé voetbalwinkel van Nederland!

  Unisportstore

  Info

  Levertijd: 3-5 werkdagen

  Verzendkosten: gratis

  Retourrecht: gratis retourneren, tot 30 dagen na ontvangst.

  Betaalmethodes: iDeal/creditcard/Bancontact/Klarna (achteraf betalen)

  Thuiswinkel kenmerk: Ja

  Het verhaal

  Het begint allemaal in het jaar 1995, in een klein flatje in Skydebanegade, Kopenhagen. De Deense ondernemer Henrik Larsen (groot Tottenham Hotspur-fan) richt Unisport op. Aanvankelijk nog een bedrijfje gericht op voetbalshirts – Larsens grote passie – nu een magazijn met een breed scala aan voetbalproducten.

  Al snel melden klanten van over de hele wereld zich voor de meest unieke voetbalshirts. Het bedrijf groeit. Uitbreiding maakt talloze verhuizingen noodzakelijk. Een winkel wordt geopend in Kopenhagen. Naast shirts, nu ook schoenen. Echt serieus wordt het als er een verdieping bijkomt in de winkel in Vesterbrogade, met prominent Nike in de schappen. De eerste Nike Football store-in-store in Denemarken. Het bedrijf groeit verder – en zo de dromen.

  De dromen worden werkelijkheid als Unisportstore in 2002 online gaat. Unisport.dk had aanvankelijk een slome start maar met het EK 2004, groeiende e-commerce en een betere website kwamen de klanten. De fysieke winkel breidt uit, meer werknemers worden aangenomen en, in de zomer van 2006, wordt het Unisports wonderkindje geboren: WebTV, met dagelijkse vlogs over de nieuwste producten en interviews met wereldberoemde voetballers.

  Rond 2010 lanceert Unisport een showroom waar Deense bedrijven en voetbalclubs van alle niveaus meer te weten kunnen komen over het kopen van teamkleding en tenues: de Unisport Team Sport. Het gaat hard vanaf dat moment. Verdere uitbreiding in Zweden en het buitenland (Noorwegen, Finland en Nederland) is het gevolg.

  De laatste grote aanwinst voor Unisportstore? De Flagship Store in hartje Kopenhagen. Het moest een unieke voetbalbelevenis zijn voor de klant. Lijkt erop dat het gelukt is. Voortdurende indeling van de winkel, een voetbalmuseum in het trappenhuis, touchscreenschermen met productuitleg en, het hoogtepunt, een oefenkooi in de winkel. Ze zijn er trots op bij Unisport.

  Dat Unisport on- en offline bezig is, blijft niet onopgemerkt. E-commerce-prijzen stromen binnen. Vanaf 2011 krijgen ze talloze prijzen voor hun combinatie van e-commerce en social media en de feilloze user experience (een van de beste in Europa). Misschien wel de mooiste prestatie? De verkiezing tot beste webshop van Zweden. Verzamelpagina van klantreviews Trustpilot verzamelde alle Unisporte reviews bij elkaar.: vijf sterren geeft Trustpilot aan de Denen. De vraag of Unisportstore betrouwbaar is, lijkt beantwoord.

  En het succes is nog lang niet voorbij: inmiddels heeft Unisport meer dan 100 werknemers, het WebTV-kanaal heeft meer dan 130 miljoen volgers en op Instagram, Snapchat, Youtube en Facebook volgen ruim 2 miljoen fans. En dat in binnen- en buitenland. Het is wel duidelijk: Unisportstore neemt Europa over – als het al niet zover is.

  Het assortiment

  Unisportstore.nl voelt als een snoepwinkel voor voetballers. Door het assortiment rijk gevuld te noemen, doe je het eigenlijk te kort. Je verdrinkt bijna in de producten. Gelukkig deelde Unisport de website zo in dat het overzichtelijk blijft. De producten zijn gescheiden in drie categorieën: Voetbalschoenen, Voetbalshirts en Uitrusting (gear). Klinkt alsnog erg breed? Unisportstore groepeert voetbalschoenen op merk, ondergrond, collectie, type, zelfs op de grote sterren. Bij Voetbalshirts wordt rust gebracht in de drukte door in te delen op competitie/land, toernooi en sterspelers. Bij Uitrusting (gear) is het lastiger, dat is breed, hier vind je alles van ballen en speciale sokken tot ondershirts en slidingbroekjes, van scheenbeschermers en keepershandschoenen tot slippers en tape. Niks is te gek.

  De website

  Unisport ís voetbal. Als je een kleur moet noemen die hoort bij voetbal kom je eigenlijk maar bij één kleur uit: groen. De huiskleur van Unisportstore.nl is dan ook groen. Het komt overal terug. Het logo is het beste voorbeeld. Een klassieke voetbal met groen-witte vlakken.

  Social Media

  Hoe social media te gebruiken, hoef je Unisportstore niet uit te leggen. In 2012 wonnen ze de Social Commerce Award voor hun combinatie van e-commerce en social media. Overal waar je kijkt online, vind je Unisportstore. En ze zijn geliefd. Op Facebook hebben ze een apart account voor ieder land: unisport.nl, .fr, .se. Alles voor de klant. Tel de volgers bij elkaar op en het loopt in de honderdduizenden. Op Instagram gaan ze net zo tekeer: een account voor ieder land, zelfs een aparte pagina alleen voor keepers. De sterspeler van hun social media-opstelling is de WebTV, het YouTube-kanaal, bijna 1 miljoen abonnees. Het duo Jay Mike en Jollter maakt dagelijkse vlogs over boot reviews, interviews met de sterren, tutorials (van trucs), en andere filmpjes met veel leuke weetjes.

  Klantenservice

  Klantenservice is bereikbaar op werkdagen (Ma t/m Vr) van 10:00-17:00 uur. Is een maat niet goed, stuur je het gewoon naar Unisport retour. Gratis en voor niets. Bellen kan naar +31(0)202623686. Mailen kan ook, naar: [email protected] Geen zin om lang te wachten op antwoord? De live chat helpt je uit de brand.