Voetbalshirts

  Spurs uitshirt 2017/18

  (0)

  Door de storm.

  14 Jan, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike Tottenham Hotspur uitshirt 2017/18, met Dier, Alli, Kane en Eriksen

  De haan

  De haan is beschermd. Omringd door een schild. Niet van de bal te krijgen. Dit embleem, dat maar één jaar wordt gebruikt, viert dat Tottenham de eerste na-oorlogse club is die de landstitel en de FA Cup in een jaar won, in ’60-’61. Ja, dat is 57 jaar geleden. Hoe erg denk je dat de fans snakken naar nieuw succes? Een nieuwe landstitel bijvoorbeeld. Vorig jaar waren ze zo dichtbij, nu is die prijs helaas ver uit zicht. Maar Europees en in de beker kan het nog gewoon.

  Op Wembley doen de Spurs het goed. Ook al is het maar voor een seizoen, het stadion voelt als thuis. Terug op de plek waar ze hun laatste prijs pakten: de League Cup in 2008. Dat geeft ongetwijfeld vertrouwen. Maar in de uitwedstrijden moet het ook gebeuren. Daar is nog ruimte voor verbetering in het Spurs uitshirt. Vastberaden om de tweede seizoenshelft op bezoek bij de tegenstander ook goed te presteren, gaan Kane, Dele Allí en Eriksen door het land: de wilde wateren van de Premier League op.

  © Nike, Inc. - Het Nike Tottenham Hotspur uitshirt 2017/18, met Alderweireld

  In de uitwedstrijden schitteren ze in een minimalistisch donkerblauw shirt. In de kraag zit een sjiek wit lijntje en de witte mesh-strook in de zij geven het tenue iets nautisch. In de storm van de Engelse competieie kunnen de spelers vertrouwen op de Nike AeroSwift-technologie – zweet wordt snel afgevoerd in dit ventilerende Nike shirt en bewegen blijft moeiteloos gaan.

  Soms is de oceaan wat wild, de golven hoog. Over de zee van de Premier League vaart geen club op zijn gemak. De Spurs zitten in zwaar weer, maar in de slechtste omstandigheden worden legendes geboren, historie geschreven. In nautisch blauw en met een embleem dat herinnert aan de successen van vroeger, is het aan de Spurs van nu om zich door de storm te vechten en de clubgeschiedenis uit te breiden.