Voetbalshirts

  Spurs thuisshirt 2017/18

  (0)

  Dit is het moment.

  15 Dec, 2017

  © Nike, Inc. - Het Nike Tottenham Hotspur thuisshirt 2017/18, met Eriksen, Kane, Alli en Alderweireld

  Het laatste zetje naar de titel

  De Spurs zitten in de lift. Vorig jaar haalden ze 86 punten, een clubrecord. Genoeg voor de titel was het niet, te vaak gelijkspel. Maar aan de horizon is het helder. Optimistisch en vol ambitie gaat Tottenham het nieuwe seizoen in. Het jonge, samenhangende en krachtige team oogt fris, net als het nieuwe Tottenham Hotspur thuisshirt 2017-2018.

  En er is een primeur: dit is het eerste seizoen dat de Spurs spelen met de Nike-swoosh op hun borst. In een klassiek ogend Nike-shirt leiden Christian Eriksen, Harry Kane, Delle Alli en Toby Alderweireld de weg naar succes in Engeland en de rest van Europa.

  Borst vooruit, kin omhoog. Zo stappen de spelers dit seizoen het heilige gras van Wembely op – Wembely ja, de club bouwt verderop in de stad een ultramodern, nieuw stadion. De lichtmasten van Wembley schijnen vol op het speciaal voor dit seizoen gemaakte clubembleem: de haan die balanceert op een bal is omringd door een schild. Allemaal ter ere van het seizoen 1960-1961 – toen wonnen de Spurs als eerste naoorlogse club de dubbel – en om de huidige spelers eraan te herinneren dat dit het moment is om geschiedenis te schrijven. Hun eigen geschiedenis.

  © Nike, Inc. - Het Nike Tottenham Hotspur thuisshirt 2017/18, met Kane

  In een spierwit tenue met fraaie donkerblauwe details moet het gebeuren. Achterop het blauwe randje in de kraag is ‘SPURS’ geborduurd. Binnen in de mouwen staat ‘2017’ en ‘2018’: een herinnering aan het ‘Wembley-seizoen’. De bezoekende ploeg zal het niet makkelijk krijgen daar. Een kolkend Wembley: is dat wat Tottenham Hotspur het laatste zetje richting de titel geeft?

  Een uitverkocht Wembely zal ongetwijfeld heet worden. De spelers zullen er niet door worden tegengehouden. AeroSwift-technologie voert angstzweet direct weg. Dit is geen plek voor knikkende knieën. Hier zijn mannen aan het werk. Hier wordt gebikkeld. Speciale vlakken op de borst en een stretchende mesh-strook in de zij bieden een verbeterde pasvorm, zodat niets de Spurs kan stoppen. In dit innovatief gestikte witte harnas draven de ridders van Tottenham over het heilige gras van Wembley.

  Alles is gedaan om dit seizoen historische te maken. Nu is het aan de selectie. De spelers moeten het laten zien. Het team is aan zet.