Voetbalshirts

  Spurs shirt 2018/19

  (0)

  #COYS

  10 Aug, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike Tottenham Hotspur thuisshirt 2018/19, met Kane

  N17

  Het heeft zeven jaar geduurd. De bouw van een futuristisch stadion voor de Spurs. Na een tussenseizoen op Wembley is het nu zover: Tottenham verhuist definitief. Niet alleen nieuwe shirts, ook een heel nieuw stadion.

  Er passen 62 duizend mensen op de tribune. De eerste ring zit op 5 meter (!) van het veld. Dat is het echte werk. Toch nog een beetje White Hart Lane. De club groeide, het aantal supporters ook, dat stadion zit ongetwijfeld iedere wedstrijd helemaal vol. De fans breken de tent af als hun spelers het veld betreden in traditioneel wit – en blauw overigens.

  Want er zit een opvallende overloop in het thuisshirt. Voor tachtig procent is het shirt wit, maar net boven de heupen begint een fade naar donkerblauw, die overloopt in het donkerblauwe broekje. Een keer iets anders. Mooi gedaan. Verdere details, zoals het lage kraagje, Nike-logo en Spurs-embleem zijn ook allemaal donkerblauw. Oja, de sponsor AIA is rood. Het mooiste detail staat binnenin.

  © Nike, Inc. - Het Nike Tottenham Hotspur uitshirt 2018/19, met Sánchez

  Daar staan coördinaten. Zoek ze op en het leidt je naar de plek waar White Hart Lane ooit stond, het oude stadion van de Spurs. Boven de coördinaten staat ook nog ‘Tottenham N17’, de postcode van toen. Zo blijft de herinnering aan vroeger levend.

  Waar Nike met het thuistenue op safe speelt, doen ze dat bij het uitshirt zeker niet. Oke, de romp is donkerblauw, niet verrassend, maar de raglanmouwen zijn turquoise. Het ziet er veel mooier uit dan het klinkt. Daarbij komt de Vaporknit-technologie er goed uit: de stiksels van de zweetafvoerende techniek zijn duidelijk zichtbaar.

  Ook in het uitshirt een fijn detail binnenin: #COYS in de nek. De afkorting staat voor Come On You Spurs. '...Come On You Spurs, Come On You Spurs, Come On You Spurs...'