Voetbalshirts

  Spurs derde shirt 2017/18

  (0)

  Duizelingwekkend Europa door.

  27 Dec, 2017

  © Nike, Inc. - Het Nike Spurs derde shirt 2017/18, met Dier

  Betoverend paars

  De fans van Tottenham moesten even geduld hebben, maar dan krijgen ze ook wat. Voor het eerst in zes jaar dringt hun elftal door tot de tweede ronde van de Champions League. En dat zonder een wedstrijd te verliezen. Op tour door Europa zit het in het oog springende derde shirt lekker om de schouders.

  Indrukwekkend was het spel van Spurs in de poulefase zonder meer. In de competitie mag het dan iets minder gaan dan vorig jaar, in Europa zijn de Spurs van buitencategorie. Twee keer winst tegen Dortmund, een keer winst en een gelijkspel tegen de bekerhouder Real Madrid. Tottenham vreest de uitwedstrijden niet. Wellicht komt het door dat betoverende paars.

  Het camouflage-patroon van het verder volledig donkerpaarse shirt maakt het tenue even duizelingwekkend als het spel. Minder opvallend – maar niet minder belangrijk – zijn de speciaal gestikte vlakken rondom de torso en ribben, extra stevigheid, de spelers zijn een met het shirt. Het Nike-embleem en de haan in het clublogo zijn geel. Het springt eruit. In dit outfit kunnen de Spurs je haast niet ontgaan.

  © Nike, Inc. - Het Nike Spurs derde shirt 2017/18, met Eriksen en Dier

  Maar nu begint het echte werk: de achtste finales, tegen Juventus – niet de minste. Wellicht dat de AeroSwift-technologie de doorslag geeft. In de hoogste versnelling blijven de spelers op temperatuur in een shirt dat 10% lichter is, 25% sneller droogt en 50% meer stretch heeft dan voorgaande tenues. Van de elf van Tottenham zal het uiterste worden gevraagd. Op dit Tottenham Hotspur shirt kunnen ze vertrouwen.

  Kampioen worden in Engeland zal dit seizoen moeilijk worden. Maar in Europa is nog alles te winnen. En daar zijn de Spurs op gebrand. Dit is de kans voor Kane, Eriksen en Dier om te laten zien uit welk hout ze zijn gesneden. In Engeland lieten ze het vorig seizoen al zien – nu nog in de rest van Europa.