Voetbalshirts

  Spurs derde shirt 2018/19

  (0)

  N17.

  11 Oct, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike Tottenham Hotspur derde shirt 2018/19, met Eriksen, Kane, Trippier en Sánchez

  Haringey

  White Hart Lane was jarenlang het middelpunt van Borough of Haringey. Het stadion begon te wiebelen. Afbreken was de enige optie. Maar Tottenham kon toch niet zomaar weg uit de wijk? Daarom klom tussen de oude bakstenen en gekleurde gevels van de wijk langzaam een nieuw stadion omhoog. Om het nieuwe stadion in te wijden is het derde shirt van de Spurs dit seizoen een ode aan de buurt.

  N17, zoals ze de borough in Londen ook wel aanduiden, staat ook in de nek van het thuisshirt. N17 is een volksbuurt vol huizen met ouderwetse glazen uitbouwen, erkertjes. De laagbouw geeft de wijk iets dorps. Vraag de mensen voor welke club zij juichen en ze kijken je verbaasd aan. Spurs natuurlijk. De fans en club zijn hecht. N17 zit in het hart van de spelers – dit seizoen bijna letterlijk.

  Op de borst beeldde Nike namelijk groot de plattegrond van de buurt af. De straten en pleintjes staan op de longen. Net als het zilveren club-logo en Swoosh. Het shirt is grotendeels mintgroen. De torso is donkerblauw. Waar het donkerblauw is, is de graphic mintgroen – en andersom. De sponsor AIA staat in zilver in het mintgroene deel. In de donkerblauwe raglanmouwen zit zelfs ook nog Vaporknit verstopt. Maar dat mintgroen, daar is iets mee.

  © Nike, Inc. - Het Nike Tottenham Hotspur derde shirt 2018/19, met Kane

  Het nieuwe stadion van de Spurs bouwden ze in een gebied dat lang geleden eigendom was van een Londense brouwerij. In het logo van dat bedrijf zat een bepaalde groene kleur. Je raadt het al: het groen van Tottenhams derde shirt komt overeen met de kleur van de brouwerij.

  Een fraaie combinatie van de huidige toewijding van fans in the Bourough of Haringey en een historische link met de buurt. Een gloednieuw stadion en een in potentie legendarisch shirt – hoeveel motivatie hebben de Spurs nodig?