Voetbalshirts

  Spanje WK thuisshirt 2018

  (0)

  Met rode woede.

  25 Feb, 2018

  © adidas Int. - Het Spanje WK thuisshirt 2018, met Morata

  De perfecte mix

  Voor de Spanjaarden is het even wennen. Ze wonnen het EK 2008, het WK 2010 en het EK 2012. Nooit eerder won een Europees land drie grote toernooien achter elkaar. Maar toen ging het bergafwaarts, de gouden generatie leek verzadigd. Twee toernooien achter elkaar roemloos ten onder. Maar nu is er een nieuwe lichting, nieuwe talenten in een nieuw WK-shirt, hongerig om het succes van hun idolen te evenaren.

  © adidas Int. - Het Spanje WK thuisshirt 2018, met Vasquez

  Voor dit shirt gingen de makers terug naar de periode waarin de grondleggers van het tiki taka-voetbal doorbraken: het WK 1994 in Amerika. Het Spaanse elftal – met Hierro, Guardiola en Luis Enrique – speelde in een compleet rood shirt met een strook ruitjesmotief van de rechterschouder naar de rechterheup. Dat shirt is nu gemoderniseerd.

  Old school-design in een modern jasje, met de nieuwste techniek. In de Russische zomerhitte blijft ‘La Roja’ lekker cool met de Climachill-technologie. De geel-blauw-rode ruitjes staan voor het snelle, energieke spel van de Spanjaarden. Dit shirt ademt het Spaanse karakter: temperamentvol en creatief. Na al die jaren zit dat nog steeds in de Spaanse selectie.

  © adidas Int. - Het Spanje WK thuisshirt 2018, met Alba, De Gea, Asensio, Koke en Isco

  ‘La Selección’ bevat een uitgebalanceerde mix van ervaring en talent. Levende legendes als Iniesta en Ramos kunnen het nog steeds, terwijl talenten als Asensio en Isco hun naam tussen de sterren willen schieten in het Spaanse thuisshirt. Het lijkt een perfecte combi. En de speelstijl is nooit veranderd: kort en aanvallend, onnavolgbaar en duizelingwekkend.

  Waarom lukte het dan twee toernooien niet? Was het gemakzucht? Nonchalance? In Rusland zullen we dat niet zien van ‘La Furia Roja’. Met rode woede bijten ze zich straks vast in de tegenstander. Op zoek naar eerherstel. Opdrijven, jagen en genadeloos toeslaan.