Voetbalshirts

  Real Madrid derde shirt 2018/19

  (0)

  Voor een schone oceaan.

  18 Sep, 2018

  © adidas Int. - Het Real Madrid derde shirt 2018/19, met Bale

  Koraalrood

  De Parley-actie begint serieuze vormen aan te nemen nu. Het plastic in de natuur neemt af, de beweging groeit. Steeds minder plastic dat de oceaan vervuilt, steeds meer mooie shirts van ’s werelds beste clubs. Want het is de beurt aan Real Madrid.

  Na Juventus en Manchester United is de milieubeweging nu ook aangekomen in Madrid. Ook de beste club ter wereld helpt mee in de strijd tegen oceaanvervuiling. Het derde shirt van de Koninklijke maakte adidas dit seizoen van gerecycled plastic – geüpcycled om precies te zijn, want gebruikt plastic werd omgetoverd tot draden en daarvan naaiden ze een koraalrood shirt.

  © adidas Int. - Het Real Madrid derde shirt 2018/19, met Marcelo en Benzema

  Van afstand lijkt het shirt egaal, maar zoom een beetje in en een patroon van luchtbelletjes laat zich zien – alsof je onder water bent. Verder is het shirt voornamelijk koraalrood: de drie adidas-strepen in de zij en het V-kraagje. Details, zoals het adidas-logo, clubembleem en sponsor, zijn wit. De letters RMCF achterop in de nek zijn weer rood, maar staan in een klein, wit vlakje.

  De winnaar van het wereldkampioenschap voor clubteams ziet er wederom niet verkeerd uit. Als de tegenstander door het spel niet doorheeft dat Real op bezoek is, dan wel door de kleur van het tenue. Het rood is indrukwekkend, angstaanjagend zelfs.