Voetbalshirts

  Real Madrid thuisshirt 2017/18

  (0)

  Winnen went nooit.

  12 Dec, 2017

  © adidas Int. - Het Real Madrid thuisshirt 2017/18, met Ramos

  Een koninklijk tijdperk

  Dit is het tijdperk van Real Madrid. In vier jaar won de club drie keer de Champions League. De laatste acht seizoenen maakte Real Madrid elke keer meer dan 100 goals in La Liga. De club breidt de geschiedenis uit. Voor adidas hét moment om een iconische look uit de kast te toveren.

  De makers lieten zich inspireren door de succesvolle jaren tachtig. Een simpel design – als een herinnering aan het verleden – met lichtblauwe tinten, die doen denken aan de kraakheldere lucht boven de stad. In maagdelijk wit en hemelsblauw gaat de stad zijn 115-jarige geschiedenis verder uitbreiden.

  Dan komen de spelers in beeld. In het nieuwe witte shirt met Climacool-technologie dienen zij hun hoofd koel te houden. De stof van het shirt is wel net even anders dan voorgaande jaren. Het lijkt op dat van poloshirts: extra zacht, en dus comfortabeler. Van de vertrouwde technologie is niet afgestapt – de prestaties zouden er niet onder moeten lijden. Niets houdt Real tegen om te voetballen zoals ze dat kunnen. De spelers moeten zichzelf alleen even opladen. Dat zou geen probleem moeten zijn. Maar wie weet. Is de echte wil nog wel aanwezig, de honger?

  © adidas Int. - Het Real Madrid thuisshirt 2017/18, met Kroos

  Die vraag is bij Real niet eens aan de orde. De spelers staan te trappelen. Ze willen nog meer, nog groter worden. Want winnen went nooit. De kwaliteit is ook nog steeds aanwezig. Alleen een gek rekent Real Madrid dit seizoen niet mee voor de grote prijzen. Denk je dat Ronaldo dit seizoen zomaar laat schieten? Dat Kroos er met de pet naar gooit? Schud jezelf even wakker. Dat kan niet in Madrid. Het zou respectloos zijn tegenover de fans. Zeker in dit shirt.

  Club en stad zijn erin samengevoegd. Dit Real Madrid thuisshirt 2017-2018 hoort thuis in het stadion en op straat. Het brengt de fans en spelers dichter bij elkaar. Madrid is een geheel. Heel Madrid is wit.