Productanalyses

  SG x PUMA ‘Strong Girl’ Collectie

  Door Selena Gomez.

  6 Dec, 2018

  © PUMA SE - De PUMA SG x PUMA 'Strong Girl' collectie, met Selena Gomez

  Sterk

  Als je niets anders kent dan de druk om te presteren, om aan anderen te laten zien dat je het waard bent, om aan de verwachtingen te voldoen, dan moet je sterk zijn. Altijd. Geen merk dat daar beter voor staat dan PUMA, geen vrouw die dit meer uitstraalt dan Selena Gomez. Ze slaan de handen ineen voor een unieke samenwerking, met de ‘Strong Girl’-collectie.

  Dit is de eerste PUMA-collectie ontworpen door Selena Gomez. Geïnspireerd door sterke vrouwen uit het verleden, begon de zangeres te schetsen voor een nieuwe jonge, generatie meisjes. Meisjes met passie voor wat ze doen, die expressief zijn, vastberaden hun stempel te drukken op de wereld. Ze zijn meelevend, tegelijkertijd doelgericht en niet bang. Belangrijker nog, ze zijn benaderbaar.

  © PUMA SE - De PUMA SG x PUMA 'Strong Girl' collectie, met Selena Gomez en haar beste vriendinnen

  Met deze collectie wil Selena Gomez hedendaagse meisjes kracht meegeven, een van de meest belangrijke kwaliteiten van een jonge vrouw. ‘Kracht is iets wat ik elke dag eigen probeer te maken. Ik wilde een collectie die vrouwen sexy laat voelen, en machtig en sterk tegelijk’, vertelt de artiest.

  Het komt terug in de kleuren en silhouetten van de designs, gemaakt om eruit te springen. Een fijne combi van vrouwelijkheid en hedendaagse mode. En daarbij voegde PUMA een vleugje sportiviteit. De kleding sluit aan op wat Selena Gomez zelf graag draagt. Zwart, wit en grijs vindt ze mooi, en ieder exemplaar bevat een klein ‘Strong Girl’-detail. Oplettende lezer had het vast al door: ‘Strong Girl’ begint met dezelfde letters als Selena Gomez’ naam.

  © PUMA SE - De PUMA SG Runner uit de SG x PUMA 'Strong Girl' collectie, met Selena Gomez

  Een smaakmakers uit de collectie is de SG Runner. Een witte sneaker met een luchtige (in sokmodel) gestikte bovenkant. Het is een knipoog naar de LA-stijl uit de 80s en 90s. Deze sneaker krijgt steun van de DEFY Mid X SG. Een halfhoge zwarte trainingsschoen, met metalen riempje over de rweef, rood-gouden kettinkje op de hak en ook een gestikte upper. Selena’s smaak en de huisstijl van PUMA’s sportschoenen komen hier perfect samen.

  De collectie geeft vrouwen de kracht op te staan, eruit te springen, zonder angst of schaamte. Een power statement voor meisjes. Selena Gomez houdt ‘van elk item uit de ‘Strong Girl’-collectie‘ en hoopt ‘dat het anderen inspireert hun innerlijke strong girl te vinden.’ En hoe trap je die zoektocht beter af dan met een compleet team aan powervrouwen. Met een sterk team van artiesten, kunstenaars en haar beste vriendinnen schiet de collectie de lucht in. ‘Zonder mijn vriendinnen zou ik niet zijn waar ik nu ben.’