PUMA

  RS-X Tracks MTV

  (0)

  80s én 90s ineen.

  5 Mar, 2019

  puma rs x tracks mtv
  © PUMA SE – De witte PUMA RS-X Tracks MTV Gradient Blaze

  MTV

  Bereid je voor op heimwee. Zo’n vijftien jaar geleden zapte veel jongeren na school direct naar MTV. Even een aflevering Room Raiders, Jackass of Laguna Beach, daarna kwam dat huiswerk wel. MTV had meer invloed dan de leraar, hield in de 00s eigenhandig de popcultuur van de 90s in leven. Nu wil PUMA met sneakers ter eren van het televisienetwerk – de PUMA RS-X Tracks MTV – even mee terug in de tijd.

  Vanaf 1986 overspoelde een grote entertainmentgolf uit Amerika de hele wereld. Televisiezender MTV bood een platform voor muziek en bijbehorende videoclips; ideaal voor artiesten. De muziekvideo’s gaven de jaren negentig kleur en leverde een grote bijdrage aan het ontstaan van de popcultuur. Vanaf 2000 vergrootte het netwerk de invloed met succesvolle programma’s als MTV Cribs, Pimp My Ride en Super Sweet 16. Tegenwoordig houdt MTV die popcultuur in leven met Geordie Shore, Teen Mom en Ex on the Beach. Nu het aantal uren voor de tv behoorlijk afneemt, vindt PUMA het tijd even terug te gaan naar die 90s, met de PUMA RS-X Tracks MTV.

  © PUMA SE – De lavendel PUMA RS-X Tracks MTV Gradient Gloom

  Waar MTV toen naam maakte in de muziekcultuur, had PUMA dat al gedaan in de jaren tachtig – aan de voeten van hiphop-artiesten en breakdancers. Die twee successen wil PUMA nu combineren. En dat doen ze door de RS, een hardloopmodel uit de 80s, te vernieuwen met een vleugje old school MTV.

  © PUMA SE – De PUMA RS-X Tracks MTV Gradient Blaze en Gradient Gloom

  ‘De RS-X is geïnspireerd door elementen uit het digitale muziektijdperk en doet denken aan MTV’s eigen revolutie – het is een must-have voor iedere nostalgische modefan,’ vertelt Jose Castro, vice-president Global Collabs bij het bedrijf waar het televisienetwerk nu onder valt. Aan de andere kant is Adam Petrick, Global Director Brand & Marketing van PUMA, ook enthousiast: ‘We zijn door het dolle heen om samen te werken met een merk dat zichzelf zo opnieuw heeft uitgevonden.’

  En het design mag er wezen. De felle kleuren, de ‘opgeblazen’ zool en de afwisseling tussen leren en textiele panelen geven de sneaker een mooi retro-uiterlijk. Trek de RS-X Tracks MTV aan en je stapt even terug in de tijd.