PUMA

  NOVA 90s Bloc

  (0)

  Slanke 'dad shoe'.

  19 Feb, 2019

  puma nova 90s bloc zwart cara delevingne
  © PUMA SE – De zwarte PUMA NOVA 90s Bloc, met Cara Delevingne

  In topconditie

  In een tijd waarin de forse dad shoes niet aan te slepen zijn, lanceert PUMA een slanker model, de PUMA NOVA. Nog steeds zo’n flinke zool en voornamelijk wit, maar dan iets fitter: een dad shoes in topconditie.

  Zou PUMA de trend enigszins willen bijsturen? Daar lijkt het wel een beetje op. Met de NOVA wijkt het merk iets af van de ingezette koers van groter-dan-grote sneakers. De laatste tijd kan het namelijk niet groot genoeg zijn. De NOVA zit daar dus iets onder.

  © PUMA SE – De zwarte, mintgroene en roze PUMA NOVA 90s Bloc

  Dat de schoen iets minder groot lijkt, komt door de bovenkant. Die is net wat dunner dan die van de RS-X of de Thunder. Door het smallere ontwerp lijkt de zool – die in werkelijkheid niet veel verschilt van anderen – ook iets slanker. Desondanks heeft de NOVA wel dat jarennegentig-gevoel.

  © PUMA SE – De wit-roze-zwarte PUMA NOVA 90s Bloc, met Cara Delevingne

  Dat nineties-gevoel dankt de NOVA ook aan de kleuren. Eentje is roze-zwart-wit, een ander mintgroen-zwart-wit, en nog een gewoon zwart-wit. Niet in de laatste plaats door het mesh en suede-materiaal bovenop herleven de 90s ook.

  Cara Delevingne, de ambassadeur van de PUMA NOVA, ziet er meer dan tevreden uit. Nu zien of het plan van PUMA met hun slanke sneaker goed uitpakt – of de ‘fitte’ NOVA mee kan in het geweld van forse dad shoes.