PUMA

  Clyde Court Disrupt

  (0)

  ‘Clyde’.

  11 Dec, 2018

  Clyde Court Disrupt
  © PUMA SE - De PUMA Clyde Court Disrupt

  Walt

  Walt ‘Clyde’ Frazier is misschien wel het meest bekend van zijn wedstrijd met de New York Knicks in Game 7 van de NBA Finals in 1970 tegen de LA Lakers. Hij scoorde 36 punten, gaf 19 assists en bezorgde New York de eerste NBA-titel ooit. Hij werd op slag een legende. PUMA liet zich inspireren door deze Hall of Famer voor hun nieuwe basketbalschoen, de PUMA Clyde Court Disrupt.

  Het razendsnelle spel van Walt Frazier in de jaren zeventig bracht New York twee nationale titels, in 1970 en 1973 – de enige titels die de club ooit won. De zevenvoudig All-Star is wat de PUMA-designers bracht tot het ontwerp van hun eerste basketbalschoen in meer dan 20 jaar.

  © PUMA SE - De PUMA Clyde Court Disrupt

  Als je van het spel van ‘Clyde’ een schoen zou moeten maken, dan ziet hij er zo uit. De agressieve, opvallende kleurencombinatie en het slanke silhouet zijn de belichaming van Fraziers spel. Combineer dat met high tech snufjes en je hebt wat moois in handen. De bovenkant is gestikt, de zool is van Hybrid Foam – een reactief dempingsysteem dat helpt bij het landen en snelle bewegingen. Door de combinatie van nieuwe technologieën en het verhaal van een historische speler komt in de Clyde Court oud en nieuw mooi samen.

  © PUMA SE - De PUMA Clyde Court Disrupt

  De schoen misstaat niet in het huidige schoenengeweld op de basketbalvelden in Amerika. Tegenwoordig kunnen de kleuren niet wild genoeg. PUMA doet goed mee met het geel en fel oranje van de Clyde Court Disrupt. Het PUMA-logo is zwart. Andere, rustigere kleuren zijn ook al gespot, helemaal wit, zwart of grijs bijvoorbeeld, zolang het maar matcht met de kleuren van het team.

  En wie draagt de schoenen dan? Spelers van de toekomst. NBA-spelers die de schoenen dragen, zijn Marvin Bagley III, Zhaire Smith, Michael Porter Jr en WNBA-speelster Skylar Diggins-Smith. Een nieuwe garde in verse schoenen, met een fraai verleden. PUMA is terug in het basketbal en niet te zuinig ook.