Voetbalshirts

  PSG uitshirt 2018/19

  (0)

  Monumentaal.

  7 Sep, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike PSG uitshirt 2018/19, met Marquinhos, Mbappé, Neymar Jr, Thiago Silva en Cavani

  Marmer

  Meedeinen op zomers succes van het nationale elftal. Dat is wat PSG doet in de seizoensopening. Vier gespeeld, twaalf punten, dat is niet verkeerd. Voor minder dan de titel gaan de sterren van Parijs niet schijnen. Winnen met overmacht, dat is wat ze willen in de hoofdstad. Heel Frankrijk zal weten waar de kampioen vandaan komt.

  De weg naar L’Hexagoal (de troffee van de Ligue 1) voltrekt zich thuis in het vertrouwde rood-blauw. Uit speelt PSG in een opvallende tint. Echt wit kun je het niet noemen, meer gebroken wit, met gouden details (het clubembleem links en de Swoosh rechts op de borst). Vapornit-technologie in de vezels, de Franse Fleur-de-lis achterop in de nek. Het tenue oogt ergens wel koninklijk, ijzersterk in ieder geval. ‘Marmer’ is de beste benaming voor de kleur van dit uitshirt, gelijkwaardig aan de monumenten in de stad.

  © Nike, Inc. - Het Nike PSG uitshirt 2018/19, met Mbappé

  ‘Iedereen die in Parijs is geweest kent de schoonheid en kracht van de vele monumenten’, zegt Pete Hoppins, Apparel Senior Design Director van Nike Football. De gebouwen geven de stad karakter. Nike ziet soortgelijke potentie voor dit uitshirt. ‘Dit shirt kan synoniem staan voor de glorieperiode die PSG nu creëert.’

  Mbappé, Neymar en Cavani hebben de mogelijk dit shirt monumentaal te maken. De voorwaarde? Kampioen worden. Als het kan met overmacht. Het zesde kampioenschap in zeven seizoenen. Dat is het doel – en vooralsnog lijkt niemand hen te kunnen stoppen.