Voetbalshirts

  PSG uitshirt 2017/18

  (0)

  Braziliaanse magie in Parijs.

  29 Dec, 2017

  © Nike, Inc. - Het Nike PSG uitshirt 2017/18, met Marquinhos

  Samba-dna

  We gaan terug naar het jaar 1970. In Mexico wordt Brazilië voor de derde keer wereldkampioen. Maar in Parijs vindt er iets anders plaats: de oprichting van Paris Saint Germain. Geïnspireerd door de Selecão is de droom van de club: de Braziliaanse voetbalmagie naar Parijs halen. En ze hielden hun woord.

  In de vijftig jaar erna dragen 29 Brazilianen het shirt van PSG. Het energieke Braziliaanse voetbal en het bruisende Parijs blijken een perfecte match. De Frans-Braziliaanse flirt bereikt in 2001 een hoogtepunt. Een speler met buitenaardse kwaliteit siert het rood-wit-blauw: Ronaldinho Gaucho. Bij zijn vertrek laat hij de stad swingend achter, de samba zal Parc des Princes nooit meer verlaten.

  Sterker nog, op dit moment spelen er meer Brazilianen bij PSG dan ooit. Vijf! Marquinhos, Dani Alves, Lucas Moura, Neymar en captain Thiago Silva. Hoogtijd dus om de Braziliaanse invloed te eren – met een geel uitshirt.

  Het blauwe clubembleem glinstert wanneer Neymar zigzagt door de defensie. Dani Alves blijft rennen langs de lijn met de snelle zweetafvoer van de DriFit-technologie. De donkerblauwe strook stretchmateriaal in de zij rekt uit als Thiago Silva een kopduel aangaat. Ze doen het allemaal lachend. Voor de Brazilianen voelt het vast vertrouwd, een volledig geel shirt met donkerblauwe accenten. De kleur symboliseert de vergulden beelden van Parijs en het nationale shirt van Brazilië. Met ‘Paris’ achterop het rood-wit-blauwe randje in de nek en ‘Grandeur’ en ‘Passion’ binnenin de mouwen is de Frans-Braziliaanse connectie compleet.

  ‘Les Parisiens’ zijn geel. Het Braziliaanse voetbal zit in het dna van PSG. In een voetbalshirt vergelijkbaar met dat van de Selecão zullen de Brazilianen dat ongetwijfeld voelen. Een klein beetje van huis in Parijs. Hier voelen ze zich thuis. Alsof ze spelen voor hun land.