Voetbalshirts

  PSG thuisshirt 2017/18

  Voor Parijs.

  22 jul, 2017

  PSG thuisshirt 2017/18
  Het Nike PSG thuisshirt Vapor 2017/18

  Het Nike PSG thuisshirt Vapor 2017-2018

  Licht schijnt door het donkerblauwe gordijn aan het eind van de tunnel. Hierbinnen is de rust, daarbuiten de drukte. Tien minuten voor de aftrap. Verratti buigt zijn hoofd, kijkt naar het opgestreken driedimensionale embleem links op borst, ademt diep in en sluit zijn ogen. Even hoort hij niks meer. De over de lengte geplaatste smalle strook met kleine rode ineengeschoven V’tjes, onderbroken door het witte Fly Emirates-logo midden op het shirt, beweegt op en neer bij elke ademhaling. Haast verdoofd door concentratie vergeet hij even waar hij staat. De betonnen catacombe trilt. Vanaf het plafond dwarrelt stof neer op zijn schouders. Het blijft steken in de bordeauxrode raglanmouwen, net boven het witte QNB-logo onderaan de linkermouw. Vijf minuten voor de aftrap. Het geluid komt langzaam terug, vanuit de verte. Plots voelt Verratti een hand in zijn nek, het ‘ici, c’est Paris’ aan de binnenkant van het shirt drukt even op zijn wervels. Hij schrikt op en kijkt voor zich, recht in de onderrug van de boomlange Cavani. Verratti kan de details van de geribbelde stof van de AeroSwift-technologie zien zitten. Nu lopen. Naar het licht. Naar het lawaai. Cavani duwt de stroken van de gordijnen opzij. Het felle stadionlicht verblindt even. Zijn adem stokt bij terugkeer van zijn zicht. Iedereen staat. Rook bij de voeten. Gigantische vlaggen achter de goal. Fiers de nos couleurs, trots op onze kleuren, staat in grote witte letters op de dakrand. Welkom in de blauw-wit-rode zee. De show kan beginnen. Camera’s flitsen. De opgestreken witte Nike-swoosh rechts op de borst weerkaatst het licht van de fotografen. Het publiek fluit en zingt. Drie minuten voor de aftrap. Het getailleerde Nike PSG thuisshirt Vapor 2017/18 van 100% polyester kruipt om de huid van Cavani. De geribbelde stof vormt zich rond zijn borst en ribben. Het shirt leeft. Gestroomlijnd om zijn lijf. De haren in zijn nek staan overeind en drukken tegen het blauw-wit-rode lijntje in de kraag. Een cameraman zoomt in op de schouders van de Uruguayaan: zijn naam en ‘Paris’, hoog in de nek, scherp in de lens. Dertig seconden voor de aftrap. Spelers geven elkaar tikjes op de smalle mesh-strook in de zij, die loopt van binnenarm en oksel naar de heup. Ze peppen elkaar op. De elf zoeken hun positie. Cavani en Verratti kijken elkaar aan, en knikken. De scheids fluit. De bal rolt. Parc des Princes leeft.

  Het Nike PSG thuisshirt Stadium 2017-2018
  Het Nike PSG thuisshirt Stadium 2017/18

  Het Nike PSG thuisshirt Stadium 2017-2018

  Driekwartier voor de aftrap. Schouder aan schouder stommelen de supporters de trap op richting hun plek. De 100% polyester Nike PSG thuisshirts Stadium 2017/18 met normale pasvorm schuren langs elkaar. Het is warm, zo dicht op elkaar. Maar de gangen van het Parc des Princes vullen zich dankzij de Dri-Fit en Nike Breath-technologie niet met zweet. Eerder met gezang. De teksten kaatsen tussen de betonnen muren. Een man zingt hard mee en gooit zijn armen de lucht in. De bordeauxrode mouwtjes, met wit QNB-logo onderaan de linker, steken boven de menigte uit. Een ander schreeuwt uit volle borst: ‘ici, c’est Paris!’, geïnspireerd door de leus aan de binnenkant van de kraag. Een klein ventje in een PSG thuisshirt 2017/18 voor kids schrikt en drukt zich tegen zijn vaders middel, met zijn hoofd tegen het witte Fly Emirates-logo midden op het shirt, die een over de lengte geplaatste smalle strook met kleine rode ineengeschoven V’tjes onderbreekt. De geur van vers gras versterkt als ze richting hun vak snellen. Het felgroen heeft iets magisch. Het 22mm hoge tapijt geeft zowat licht. Een wat oudere grijze Fransman komt uitgeput aan bij zijn stoeltje, zijn hart bonst tegen het geborduurde PSG-logo links op borst. Geleidelijk stroomt het stadion vol. Parc des Princes kleurt langzaam blauw-wit-rood. Iedereen in hetzelfde donkerblauwe shirt met geborduurd wit Nike-logo op de rechterborst, juichen voor de stad. Voor hun trots: Paris Saint-Germain. Rêvons plus grand, droom groter, staat overal. Dat is wat ze hier doen. En dan: rook uit de tunnel. Daar komen ze. Verratti achter Cavani. Sjaaltjes gaan de lucht in. De donkerblauw en rood gestreepte kraagjes van het shirt komen tevoorschijn. Het kleine ‘Paris’ midden achterop het blauw-wit-rode randje rondom de nek licht een beetje op. De muziek verwarmt het stadion terwijl de spelers zich opstellen. Cavani wordt getoond op het grote videoscherm. Hij kijkt strak voor zich uit en knikt. De teams staan klaar. Het fluitsignaal schalt door het stadion. Gejuich rolt van de tribunes. Hun trots is los. Nog geen minuut onderweg en Verratti stuurt Cavani de diepte in. Zijn lichtvoetigheid en explosiviteit zijn spectaculair. Verratti’s lange bal is afgemeten. Cavani vangt hem sierlijk op zijn borst, laat de bal een keer stuiteren en rondt genadeloos af. Zoals ze het bedoelden. De fans zaten nog niet, of ze springen alweer op, de geribde vlakken in de zij stretchen uit: 1-0. Stadion ontploft. Cavani schreeuwt, rent naar de supporters en spreidt zijn armen. Hoofd naar achter. Het hele vak wordt gek. Welkom in Parijs.

  Het hart van een Parijzenaar

  Parijs wil weer succes. In de Franse trots ontstonden vorig seizoen wat scheurtjes. Die moeten nu worden gelijmd. Ze zijn klaar om er alles voor te doen in het PSG thuisshirt 2017-2018. Aan iedereen die op bezoek komt: wees op je hoede. Je bevindt je in het kloppend hart van de stad. Je speelt niet tegen elf man, maar tegen heel Parijs. Vijftigduizend man schreeuwen bij opkomst van hun spelers, en allemaal voelen ze hetzelfde: ici, c’est Paris.