Voetbalshirts

  PSG derde shirt 2018/19

  JORDAN X PSG.

  20 Sep, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike PSG X Jordan derde shirt 2018/19, met Verratii, Mbappé, Neymar Jr, Thiago Silva, Cavani en Marquinhos

  Jumpman

  De relatie begon in 1985 en het ging nooit meer uit. Sterker nog, ze zijn nu hechter dan ooit. Toen Michael Jordan halverwege de jaren tachtig Parijs bezocht, sloeg de vonk over. Het was een kwestie van tijd voor zijn merk er zich zou vestigen. Nu in 2018 wordt het huwelijk serieus: Jordan en Paris Saint-Germain hebben een shirt samen.

  Jordan werd al vaker gespot in de Franse hoofdstad. Op de Rue du Faubourg Saint Antoine in het 12e arrondissement zit sinds twee jaar een Jordan-store. De nationale basketbalfederatie loopt sinds 2017 met het Jumpman-logo op de borst. En jaarlijks steunt Jordan het straatbasketbaltoernooi Quai 54. De samenwerking met PSG was een duidelijke volgende stap.

  ‘Jordan en PSG delen dezelfde postitie in sport en stijl – partner worden met de club voelt natuurlijk’, vertelt Michael Jordan. ‘Stijl, performance en innovatie worden op deze manier gecombineerd, iets waar beide merken voor staan’, bevestigt de voorzitter van PSG, Nasser Al-Khelaifi. ‘We denken dat de fans enthousiast zullen zijn met deze samenwerking.’ Dat kan haast niet anders – zeker als je de shirts bekijkt.

  © Nike, Inc. - Het Nike PSG X Jordan derde shirt 2018/19, met Verratti, Thiago Silva en Cavani

  Mbappé, Neymar Jr en Cavani razen met het Jordan-logo op hun borst door Europa. Vooral Europa ja, want het zwart en wit zijn het derde en vierde tenue van de Parijzenaren. De donkere versie heeft een witte baan midden over het shirt lopen. De witte versie is qua kleuren in spiegelbeeld, met een zwarte baan dus. Waar in het thuis- en uitshirt een Swoosh zit rechts op de borst, zit daar nu de Jumpman. De technologie is niet anders dan je gewend bent: gewoon Vaporknit in de stof, te zien aan de stikjes in de raglanmouwen.

  De collectie is meer dan alleen de shirts. Er zijn ook Mercurials en Phantom VSN, een vest waar groot het PSG-logo met de Jumpan als Eiffeltoren, meerdere trainingspakken, zelfs basketbalshirts met groot PARIS op de borst. Ook in de rest van de kleding: enkele tinten rood. Essentieel voor een echte Jordan-collectie.

  Jordan is al langer bekend bij verschillende culturen in Parijs. In de hiphop- en dans-communities is het merk al helemaal thuis. Met deze samenwerking komen twee gepassioneerde gemeenschappen samen, want ook voor PSG schreeuwen honderdduizenden de longen uit hun lijf. Samen nemen ze de stad over. De rest van Frankrijk, en Europa, volgt.

  © Nike, Inc. - Het Nike PSG X Jordan derde shirt 2018/19, met Marie-Antoinette Katot, Les Twins, Wang Shuang, Kylian Mbappé, Dani Alves, Fabolous, Aleali May en Wale