Voetbalshirts

  Polen WK shirt 2018

  (0)

  Hoogte winnen.

  4 May, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike Polen WK thuisshirt 2018, met Lewandowski

  In de lucht

  Hoe blijf je mentaal sterk als je twee WK’s op rij mist? Vraag dat maar aan een Pool. Twaalf jaar lang konden de Polen hun kunsten niet laten zien aan de wereld. Nu zijn ze terug. Met misschien wel de beste spits op aarde – en een ode aan de adelaar.

  De adelaar is een belangrijk nationaal symbool. Dat wil Nike terug laten komen in het shirt. “De designs zijn gebaseerd op de trots die de Polen voelen bij de adelaar”, vertelt Football Apparel Senior Design Director Pete Hoppins aan Nike. De adelaar is ook het embleem van het nationale elftal, groot op het hart van het witte thuisshirt en het rode uitshirt. Achterop in de nek zit een kleinere versie. Als de Polen geen vleugels krijgen van de Vaporknit-technologie geeft het diagonale, grijze vlak voorop het shirt wel extra stuwkracht: een vleugel van de adelaar.

  © Nike, Inc. - Het Nike Polen WK thuisshirt 2018, met Zielinski

  Met superspits Lewandowski voorop en de verfijnde Zielinski daar vlak achter vliegt Polen de grens over. Vastberaden een goede indruk achter te laten. ‘Op dit moment heeft Polen een geweldig team met veel goede spelers. We kunnen heel goed zijn en hebben veel potentie’, zegt Lewandowski tegen Nike. Maar hoe goed is de vraag. In vijf jaar tijd scheerden de Polen de top-10 binnen op de wereldranglijst. Dan wordt er gelijk iets verwacht. Niet langer figurant, maar een gevreesde outsider.

  Polen is opgestegen. De vlucht duurt nog niet zo lang, maar de adelaar wint aan hoogte – nog lang niet klaar om te landen. Ze willen meer, verder dan het laatste grote toernooi. Polen is van de grond – glorieus door de lucht in wit en rood.