Voetbalshirts

  PSG thuisshirt 2017/18

  (0)

  Ici, c’est Paris.

  12 Dec, 2017

  © Nike, Inc. - Het Nike PSG thuisshirt 2017/18, met Cavani

  Het harnas van Parijs

  Op 48° 50’ N, 2° 15’ E ligt een grasveld. In de omgeving stikt het van de parkjes, alleen dít groene vlak - in hartje Parijs - heeft iets speciaals. Overdag is het kalm. Lege rode stoeltjes. Een uitgestorven blauwe sintelbaan. De witte netten hangen stil in de goal. Parc des Princes rust uit. Maar 's avonds, als de nacht valt, als de miljoenen lampjes branden, als de elf van Parijs zich in het nieuwe Paris Saint-Germain thuisshirt 2017-2018 hijsen, dan komt het stadion tot leven.

  Wanneer de 48.000 fans samenkomen om te kijken naar de trots van Parijs, is het shirt op zijn sterkst. Niemand vergeet de geschiedenis van de club en stad: een extraatje voor het rood, wit, blauw. Die kleuren mogen niet ontbreken.

  Net als de iconische strook, die loopt van de donkerblauwe torso over de lengte van het shirt naar beneden. Dunner dan afgelopen seizoenen dit keer. Vroeger een brede strook, nu een dunne lijn gevormd door in elkaar geschoven rode V’tjes. De elf van Parijs zien er scherp uit. Klaar om te gaan.

  Edinson Cavani kan niet wachten: ‘Ik voel me trots om het nieuwe PSG-shirt te dragen. Ik ben altijd hongerig voor goals, en kijk ernaar uit om wedstrijden te winnen volgend seizoen.’

  © Nike, Inc. - Het Nike PSG thuisshirt 2017/18, met Cavani

  En winnen moet gebeuren. Vorig seizoen eindigde PSG op plek 2. Een belediging voor de hoofdstad. Parijs is een stad met grote historie. De dag dat Parijs zijn geschiedenis vergeet, is de dag dat het PSG-shirt zijn inhoud verliest. Daarom: een rood-wit-blauw streepje om de hals, met achterop in de nek ‘Paris’. Binnenin, tussen de schouderbladen, staat ‘Ici, c’est Paris’. Trots op club en stad. Dat moet elke speler meedragen, dicht op het lijf.

  Van de spelers wordt meer gevraagd dan ooit. De ultieme fysieke test. Vrij bewegen is dan een voorwaarde. De geribde raglanmouwen bieden die vrijheid. Door een combinatie van extreem dunne rode en blauwe streepjes ogen de mouwen paars, maar de clubkleuren liggen diep van binnen.

  Zoom nog verder in en speciaal gestikte zones komen tevoorschijn. Een nieuwe manier van naaien biedt meer stretch en een betere pasvorm. Bewegen kost nog minder moeite. Met de baanbrekende AeroSwift-technologie is het shirt zelfs 10% lichter en 50% meer stretchend. Nog harder rennen dus, nog hoger tempo. Betekent dat niet nog meer zweet? Geen stress. AeroSwift-technologie voert het bijkomende zweet 20% sneller af.

  In dit shirt wil PSG de Franse troon terugveroveren. Desnoods strijdend ten onder. Zie het als een harnas dat de spelers sterker maakt. De kracht en klasse van Parijs gebundeld in een shirt. Wie kan PSG nu nog stoppen?