Voetbalshirts

  PSG derde shirt 2017/18

  (0)

  Elf ninja’s met een missie.

  24 Dec, 2017

  © Nike, Inc. - Het Nike PSG derde shirt 2017/18, met Neymar Jr

  Parijs zit in dit shirt

  Als MSN buitenaards was, van welke planeet komen Cavani, Mbappé en Neymar Jr dan? Leuk en aardig dat Monaco vorig jaar de titel weggriste, dit jaar wordt het gewoon weer PSG. De Ligue 1 dient als trainingscompetitie voor het echte werk: de Champions League. Gaan de miljoenen zich terugbetalen?

  Tot zover zijn er weinig kandidaten die Paris Saint-Germain kunnen stoppen dit seizoen. Met knikkende knieën komen de tegenstanders aan bij Parc des Princes. PSG is gretig. Dit team heeft de kwaliteit, de club heeft de naam en de stad heeft de geschiedenis. Daarbij hoort een angstaanjagend shirt.

  En dat is gelukt. Het derde shirt van de Parijzenaren is zwart, heeft AeroSwift-technologie en: camouflage. De vlakken zijn gebaseerd op architectuur uit de stad. De witte streep op de schouders bevat traliewerk – strepen die doen denken aan de Eiffeltoren. In de nek binnenin staat ‘Ici, c’est Paris’, achterop onderaan staat nog eens groot ‘PARIS’, de trots is nooit ver weg. De stad zit in dit shirt.

  Hierin kan Paris Saint-Germain zich wel vertonen op het grote toneel. Sjiek en stoer tegelijk. Helemaal zwart. Hier is geen tijd voor geintjes. PSG laat niemand heel. Als de Champions League-tune klinkt, komen elf ninja’s het veld op in het PSG derde shirt 2017/18. Neymar Jr voorop. Elf genadeloze strijders met een missie: de Champions League winnen.