Voetbalshirts

  Olympique Marseille shirt 2018/19

  (0)

  “Venu de l’eau, pour mettre le feu”

  28 Jul, 2018

  © PUMA SE - Het PUMA Olympique Marseille shirt 2018/19, met Bedimo, Ocampos, Alonzo (rapper), Rami, Mitroglou en Sanson

  Overzees

  Zij die de stad bouwden, kwamen van het water. Grieken die gebiedsuitbreiding zochten. Ver voor Chr. brachten zij de stad al een mentaliteit van winnaars. Op die gedachte is Marseille gebouwd. Dat willen winnen verdween nooit – alleen wilde het soms niet lukken. Maar ‘onze geschiedenis ligt voor ons’, zeggen ze nu in Zuid-Frankrijk. Grauwe tijden zijn voorbij. De stad is levendiger dan ooit. Nieuwe energie is gearriveerd, wederom vanaf de zee.

  ‘Maak je klaar voor een invasie, want wij zijn de inwoners van Marseille.’ Met die laatste zin uit de video van PUMA blijf je met open mond staren naar je laptopscherm. Binnen een minuut weggeblazen door het strijdplan van Olympique Marseille. ‘Geboren in het water, gemaakt voor het vuur.’ Even slikken. De boodschap is duidelijk: havenstad is vlijmscherp en levert zeker geen half werk. Het Stade Vélodrome zal harder schudden dan ooit bij de eerste thuiswedstrijd.

  © PUMA SE - Het PUMA Olympique Marseille thuisshirt 2018/19, met Rami, Thauvin, Payet, Sanson en Luiz Gustavo

  Zelfs Maradona komt even voorbij in de clip. Een kadootje voor de fans. In 1989 kwam de Argentijn namelijk bijna voetballen voor hun club. De transfer ging niet door. Toen PUMA de samenwerking met Marseille aankondigde in maart 2017 deed het merk een belofte: wij brengen jullie Maradona. Die belofte komen ze nu na. Maradona meert in de video per boot aan bij de kust. Alleen nog maar winnaars hier in de stad, wat Marseille wil uitstralen is gelijk duidelijk.

  Het shirt dan. Bij een stad die alles geeft voor de kleuren van de club moet je daarvan afblijven. Dat gebeurt ook. Het thuisshirt is wit met lichtblauwe mouwen en gouden PUMA-logo’s op de borst en schouders. Achterop het kraagje zit de vlag van de stad: wit met een blauw kruis. EvoKNIT-technologie is het grootste wapen van Olympique. Die zorgt voor behoud van de perfecte lichaamstemperatuur aan de kust. Bewegen is makkelijk; het shirt heeft weinig naden, waardoor het perfect aansluit op het lichaam.

  © PUMA SE - Het PUMA Olympique Marseille uitshirt 2018/19, met Sanson, N’Jie, Rami, Thauvin en Ocampos

  Het uitshirt mag er ook wezen. Die is zwart met zeeblauwe en gouden accenten op de mouwen. Voorop zit een patroon dat doet denken aan een golvende oceaan. Zo’n link met de zee zit ook in het derde shirt.

  © PUMA SE - Het PUMA Olympique Marseille derde shirt 2018/19, met Mitroglou, Sakai, Payet, Rami en Bedimo

  Ook niet verkeerd dit. Volledig lichtblauw met gouden PUMA-logo’s. Een klein verloop in het patroon geeft de schijn van water. Zo blijft de oceaan altijd dichtbij als Les Olympiens door Frankrijk trekken.

  Met Rami en Payet voorop hijst Olympique Marseille de zeilen. De invasie is begonnen. Frankrijk en de wereld zullen weer weten dat Marseille leeft, waar de stad voor staat: ‘Venu de l’eau, pour mettre le feu.’