Voetbalshirts

  Olympique Lyon thuisshirt 2018/19

  (0)

  Nous sommes l’Olympique Lyonnais.

  24 May, 2018

  © adidas Int. - Het Olympique Lyon thuisshirt 2018/19, met Traoré, Fekir, Aouar, Ndombele en Marcelo

  16

  Een knappe derde plek. Gewoon Champions League. Maar beseft Lyon wel dat het veel meer had kunnen hebben? 16 verliespunten thuis. Zijn dat er 16 minder, waren ze nu de regerend kampioen. De achterstand op de kampioen was namelijk 15 punten. Lyon weet wat ze te doen staat komend seizoen: niets meer weggeven in het thuisshirt.

  Er is een regel met Lyons thuisshirt: rood, wit en blauw mogen niet ontbreken. Dat is lekker ontwerpen. Veel vrijheid. Bij adidas kwamen ze met iets moois. Het shirt is voornamelijk wit, de schouders rood, mouwtjes dan weer wit en een dunne blauwe lijn loopt hoog over de breedte van de torso. Drie blauwe adidas-strepen zitten verticaal in de zij. Blauw adidas-logo rechts, OL-logo links op de borst. Ziet er sterk uit. Climachill-technologie erbij en laat die Zuid-Franse hitte maar komen.

  Binnenin het shirt in de nek staat in sierlijk font het clubmotto: Nous sommes l’Olympique Lyonnais, wij zijn Lyon. De Fransen zijn een trots volk, zo ook de supporters van Lyon. De trots die eigenlijk hoort bij een kampioen. Komend seizoen minder punten verspelen thuis – wie weet is er dan wat moois mogelijk.