Nike

  WK voetbal 2019

  (0)

  Voor een nieuwe generatie vrouwelijke atleten.

  12 Mar, 2019

  Nike WK voetbal vrouwen 2019
  © Nike, Inc. & Elaine Constantine - De nationale thuis- en uitshirts van Nike voor het WK Voetbal voor vrouwen in 2019.

  14 landen, 28 vrouwen

  Op 11 maart 2019, drie dagen na Vrouwendag, kwamen 28 vrouwen uit 14 landen bijeen in Parijs. Veertien koppels gekleed in de allereerste, speciaal voor vrouwen gemaakte, Nike thuis- en uittenues van hun land, waarin zij deze zomer aantreden op het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk.

  Vanuit China tot Zuid-Afrika en Australië tot Noorwegen liet Nike nationale sterren invliegen. Er wordt flink uitgepakt voor het aankomende WK, en met een reden: ‘Deze zomer kan een grote sprong voorwaarts zijn in de groei van vrouwenvoetbal’, meent Nike CEO Mark Parker. Na het toernooi, dat op 7 juni begint, hoopt Nike dat de ‘energie van het WK zich na het toernooi uitbreidt naar alle sporten’ waarin Nike vrouwelijke atleten steunt. Dit WK dient als startschot voor grotere steun aan vrouwelijke sporters over de hele wereld.

  © Nike, Inc. - De Nike thuis- en uitshirts van Frankrijk en Brazilië voor het WK voetbal voor vrouwen in 2019.

  Daarvoor zijn de eerste stappen al gezet. Nike werd onlangs officieel partner van UEFA Women’s Football en levert de wedstrijdbal voor onder andere de UEFA Vrouwen Champions League en het EK van 2021. Ook probeert Nike minder bedeelde meisjes op de wereld via scholen en andere gemeenschappen te helpen aan Nike Pro Hijab en sportbeha’s – zodat ieder meisje de mogelijkheid krijgt te gaan sporten.

  © Nike, Inc. - De Nike thuis- en uitshirts van de VS voor het WK voetbal voor vrouwen in 2019.

  En met de voetballende dames uit veertien landen is er genoeg inspiratie – zeker in deze shirts. De Oranje-leeuwinnen kregen compleet nieuwe thuis- en uittenues. De Amerikanen zien er scherp uit, dat geldt overigens ook voor de Franse vrouwen. De Nigeriaanse vrouwen – en nog een paar andere landen – spelen in hetzelfde, opvallende design als de mannen deden in 2018.

  © Nike, Inc. - Met de klok mee vanaf linksonder: Nike thuisshirts van Nederland, Zuid-Afrika, Noorwegen en het Nike uitshirt Zuid-Korea voor het WK voetbal voor vrouwen in 2019.

  Het design mag dan soms hetzelfde zijn, de pasvorm is speciaal afgesteld op het vrouwelijk lichaam. In het Nike Lab draaide de 4D-scanner en bewegingscomputers overuren om de ideale vorm van de shirts, shorts en sokken vast te stellen. En we zouden het bijna vergeten: Nike denkt ook aan het milieu. Alle shirts zijn gemaakte van gerecyclede plasticflessen en ingekleurd met duurzame verf.

  Zo richt Nike de aandacht vanaf juni 2019 volledig op het WK Vrouwenvoetbal in Frankrijk, waar met innovatieve designs en materialen alles wordt gedaan om vrouwenvoetbal – en sportende vrouwen in het algemeen – vooruit te helpen.

  In maart spelen de landen hun eerste interlands in de nieuwe tenues, vanaf mei zijn de shirts hier te koop.